5 tipp, hogy felkészüljünk a téli alváshoz

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
5 tipp, hogy felkészüljünk a téli alváshoz
Párásító, hűvösebb levegő és új ágynemű

A tél közeledte számos átalakulást hoz életünkben, nem kivételek ez alól alvási szokásaink sem. A megváltozott környezeti feltételekhez alvás közben is alkalmazkodunk, így érdemes a hálószobánkban is körülnézni, hogy mit tehetünk télen a mindennapi pihentető alvásunkért.

Ne tekerjük fel a fűtést

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy ha a bőrünk külső hőmérséklete alacsonyabb, akkor pihentetőbb lesz az alvásunk. Ezért érdemes az esti fürdőhöz forró helyett szimplán meleg vizet engedni, és a szobában kicsit lejjebb tekerni a radiátort. Hab a tortán, hogy ettől még a fűtési számlánk is alacsonyabb lesz.

Figyeljünk a huzatra

A gyenge szellő néha jól esik, de alvás közben a legritkább esetben sem kellemes. A légmozgás ugyanis könnyedén felkelthet minket mélyalvásunkból. Tanácsos tehát ellenőrizni az ablakokat és az ajtókat, hogy megfelelően szigetelnek-e. Ha nem, érdemes akár törölközővel, vagy külön erre a célra gyártott párnával kibélelni az ablakok közti réseket.

Párásítsunk

A levegő télen időnként nagyon száraz lehet. Ez azért sem jó, mert a száraz levegőben alvás után az ember gyakran ébred kiszáradt torokkal és száraz orral. Érdemes alvás előtt bekapcsolnunk egy párásítót a szobában, mert így két problémát is megoldunk. Egyrészt nem szárad ki a torkunk, másrészt a hidegebb szobát is melegebbnek érezzük tőle.

Fontos a tiszta levegő

Ha van háziállatunk, vagy hajlamosak vagyunk az allergiára, érdemes elgondolkodni egy légtisztító beszerzésén. Ezzel nemcsak az apró porszemeket szűrhetjük ki a levegőből, hanem az egyéb allergéneket is.

Nézzük át, miben alszunk

A tél eljövetele tökéletes alkalom arra, hogy átnézzük, pontosan milyen állapotban van az ágyneműnk. Ilyenkor érdemes cserélni is azt, amiben alszunk. A flanel anyagú ágyneműhuzat nagy kedvenc télire, kellemes benne aludni és kifejezetten jól tartja a hőt is.

Ezek a legjobb anyagok pizsamához, bármilyen körülmények közöttNem csak az alvás körülményei fontosak, de az is, hogy mit viselünk alvás közben.

Ha pedig nem rajongunk a vastagabb takarókért, most már olyan szintetikus bélésű ágyneműt is beszerezhetünk, amely a régi dunyhák súlyának töredékével biztosítja ugyanazt a szigetelést. Ha a párnánk egy-két évnél idősebb, érdemes elgondolkodnunk a cserén.

Szponzorált tartalom

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az alacsonyabban fekvő területeken azonban még csapadékra sem kell számítani
2019-12-14 16:15:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Csak kávéra és teára 15 millió forintot költött a korábbi újpesti önkormányzat
2019-12-14 15:51:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Keszthelyi Vivient választották meg az év női autóversenyzőjének az Autósport és Formula Magazin szavazásán
2019-12-14 15:35:37 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A korona első két évadában II. Erzsébet királynőt Claire Foy, Fülöp herceget
2019-12-14 15:27:21 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Azt nem árulta el a MÁV, hogy mennyi pénzt oszt szét
2019-12-14 15:24:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez