Baltával kirabolta az ABC-t, majd elment shoppingolni

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Baltával kirabolta az ABC-t, majd elment shoppingolni

A Szolnoki Törvényszék hat év börtönre ítélte jogerősen az a huszonéves fiatalembert, aki baltával rabolt ki egy élelmiszerboltot tavaly márciusban Jászapátiban.

A fiatalember, aki rendszeres vásárlója volt a boltnak délután fél három körül lépett be az üzletbe, ahol ekkor, rajta kívül, csak az eladó tartózkodott. Beszélgetni kezdett vele, majd miközben a termékekről kérdezgette elővett a kabátja alól egy baltafejet és egy baltanyelet, összerakta a baltát. Ezt követően hirtelen a pult mögé lépett, a szerszámot az élével az eladónő mellkasától mintegy 30 centiméterre emelte, és azt mondta, ?add ide a pénzt!?. A hölgy félelmében kinyitotta a kasszát, amiből a férfi mintegy 50 ezer forintot kivett és elhagyta az üzletet.

Az útja az egyik helyi divatüzletbe vezetett, ahol új ruhát vásárolt. Átöltözött, a szakállát leborotválta, majd a Jászapátitól mintegy 30 kilométerre fekvő Tarnazsadányra utazott, ahol a rendőrök 3 órával a rablás után elfogták.

A fiatalt 6 év fegyházra ítélték elsőfokon.  Az ügyész tudomásul vette az ítéletet. Az elkövető  és védője azonban elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott.

A törvényszék lényegében helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, azzal, hogy az elkövetőnek nem fegyházban, hanem börtönben kell a büntetését letöltenie.

Fotó: Stockphoto

folytatás

Legkedveltebb hírek
Országszerte felkerültek a karácsonyi fények, kinyitottak az adventi vásárok és esténként fahéjas forraltbor illata száll a levegőben
2019-12-15 10:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
De személyi sérülés nem történt a kunszentmártoni balesetben
2019-12-15 09:49:37 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A jelenet nem egy horrorfilmben, hanem a keceli testületi ülésen játszódott le
2019-12-15 09:49:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez