Dekopírfűrész, a hobby barkácsolók kedvence (X)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Dekopírfűrész, a hobby barkácsolók kedvence (X)

Azonban nemcsak egyenes vágások esetén lehet maximálisan kihasználni a tudását, hanem ívelt vonalak mentén is. Tulajdonképpen a dekopírfűrészek éppen az ívelt vágások optimális kivitelezésének megkönnyítése végett lettek megalkotva, mivel az egyenes vonalú vágások esetén masszívabb lap és vezetővonalzó igénybevétele szükséges.

A dekopírfűrészek népszerűsége a sokoldalúságukban rejlik. Mivel többféle fűrészlapot is használhatunk, emiatt nemcsak faanyagok és fafelületek vágására alkalmas ? a felhasználónak ugyanis nincs más dolga, mint hogy beszerezze a megfelelő lapot, és a gép máris készen áll műanyagok, fémek és egyéb anyagok darabolására. Nagy előnyt jelent az egyszerű mozgathatóság is: bárhol, bármilyen körülmények között használható, ahol van áramforrás. Legyen szó laminált padló lerakásáról, parkettázásáról, bútorlapok, szegélyek méretre vágásáról, a dekopírfűrész minden területen képes a maximálisan pontos munka elvégzésére.

Az, hogy a felhasználó milyen típusú eszközt válasszon, természetesen alapos körültekintés függvénye. Egy olcsóbb áru eszköz is lehet optimális választás, de könnyen előfordulhat, hogy kicsivel több anyagi ráfordítással hosszú távon mégis jobban járunk. Korántsem biztos, hogy célravezető megoldás, ha csak az árak befolyásolják a döntésünket, hiszen a különféle modellek más és más tulajdonságokkal bírnak, ezért ajánlott alaposan átgondolni, hogy mire, és milyen körülmények között fogjuk használni a munkaeszközt.

Az ergonomikus kialakítás sem elhanyagolható szempont. A nevesebb gyártók termékei kivétel nélkül mind megfelelnek e kritériumnak, ennek ellenére nem árt alaposan körülnéznünk az üzletek, webáruházak kínálatában. Minél többször használjuk a fűrészt, annál fontosabb, hogy maximálisan kényelmes legyen a kézben tartása, a fogantyúk megfelelő gumírozással és anyaghasználattal kell, hogy készüljenek. A gumis fogantyúk emellett a pontos vonalvezetést is elősegítik, valamint a biztonságos használatról is gondoskodnak, nem beszélve a vibráció csökkentéséről.

Noha a dekopírfűrészek sokféle anyaggal képesek elbánni, korántsem mindegy, milyen fordulatszámon használjuk őket. A szabályozó segítségével képesek vagyunk az él mozgási sebességének beállítására annak érdekében, hogy minden esetben a feladatnak megfelelő fordulatszámon működtessük az eszközt.

Sűrű használat esetén célszerű porszívó csatlakoztatási funkcióval ellátott gépet választanunk, hiszen így a munkafelület végig tiszta marad, és mivel a vonalat egész idő alatt pontosan látjuk, a precíz munkavégzés is garantált. Ráadásul a munkaterületet is könnyebb tisztán tartani, ezáltal időt és energiát egyaránt spórolhatunk.

Többféle modell beépített LED világítással is el van látva. A megfelelő világítás nem minden esetben oldható meg, emellett a gép használat közben végig árnyékot vet a vágási felületre, azonban ezzel a megoldással könnyíthetünk a munkavégzés körülményein.

Az olcsóbb árkategóriájú készülékek általában alacsonyabb felszereltséggel vannak ellátva, ezért csak ritkább használatra javasoljuk őket. A közepes árfekvés az otthoni barkácsmunkákra a legideálisabb választás, mivel az ár/érték arányuk kifejezetten optimális. A professzionálisabb gépek ára természetesen jóval magasabb, ám ezeket inkább sűrű használat esetén érdemes választani.

A vágás pontossága és az eredményes munkavégzés szempontjából a gép minősége, illetve a legoptimálisabban kiválasztott fűrészlap egyaránt felbecsülhetetlenül fontos. Jellemzően (attól függően, milyen anyag vágásához keresünk eszközt) edzett acélból, gyorsacélból, illetve bimetál kompozit fémből készült típusokkal találkozhatunk a kínálatban.

A cikkünkben csak röviden tekintettük át a legfontosabb tudnivalókat a dekopírfűrészekről. A tökéletes választáshoz természetesen pontos tájékozódás, a széles termékkínálat alapos áttekintése szükségeltetik, és az sem árt, ha szakember tanácsát is kikérjük, hogy minden szempontból a számunkra legideálisabb típus mellett tudjunk végül dönteni.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nem kisebb bravúrt hajtott végre a St. Raphael Var Handball csapata a francia bajnokságban vasárnap,
2020-11-30 11:04:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Mint mi is hírt adtunk róla, az Aegon bejelentése szerint az Aegon Magyarország a jövőben a 30 országban jelen lévő Vienna Insurance Group tagjaként folytatja munkáját, beleértve ebbe a biztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelési üzletágát
2020-11-30 11:04:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az Indexnek adott interjút Rudolf Péter, melyben a #metoo-mozgalom Vígszínházat érintő következményeiről és az SZFE-botrányról is beszélt
2020-11-30 10:58:38 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A magyarországi lakótelepi, azaz panellakások egy része is korszerűbbé válhat a jövőre induló  állami lakásfelújítási program révén – áll az ingatlan
2020-11-30 10:50:46 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szigorú és alapos átvizsgálás kísérte a belépésünket a Mazsihisz épüle
2020-11-30 10:50:08 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A főpolgármester szerint jövőre már veszteséges lesz a Fővárosi Vízművek, ha nem változtatnak a törvényen, akkor később csődbe is mehet
2020-11-30 10:50:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez