Megszólalt Mihályi Győző az őt megvádoló levélről

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Megszólalt Mihályi Győző az őt megvádoló levélről

Iromány, fogalmazás ? mondta Mihályi Győző az ATV-nek a levélről, amiben egy állítólagos korábbi szexuális zaklatásra hívta fel a figyelmet a levélíró.

Ahogy korábban megírtuk, etikai bizottságot hozott létre a Színházi Dolgozók Szakszervezete, az elnöküket Mihályi Győzőt érintő bejelentés kivizsgálására. Korábban a hvg.hu írt arról, hogy az Újszínház vezetője, Dörner György levelet kapott a Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt szexuális visszaélésről.

Az ügyet vizsgáló etikai bizottság hétfői ülése után Mihályi azt mondta, kérdéseket tettek fel a bejelentéssel kapcsolatban, amelyben szexuális zaklatással vádolták meg. Elmondása szerint a levelet nem a sértett írta, hanem egy elkövető, akinek szerinte semmi köze a dologhoz.

Mihályi arról is beszélt, hogy maga is elítéli a zaklatást, illetve a levélnek egyetlen mondatát sem ismeri el, tiltakozik, rágalmazásnak és becsületsértésnek tartja, így jogi lépéseken gondolkodik.

Az Újszínház közleménye

?Az Újszínház részére 2019. december 6-án megkeresés érkezett Budapest Főváros Önkormányzata, mint Fenntartó részéről, hogy tájékoztatást kér egy vagy több 2016-ban elkövetett szexuális zaklatás ügyében. A Fenntartó képviselőjét szóban és írásban is tájékoztattuk, hogy ilyenről nincs tudomásunk. Hivatalos bejelentés Színházunkhoz sem akkor, sem azóta nem érkezett. A sajtóban megjelent cikkek valóságtartalmát vitatjuk és visszautasítjuk. A bejelentő személye, valamint a bejelentés tartalma számunkra ismeretlen, mivel mi is a sajtóból értesültünk, hogy a Fenntartó, valamint a Színházi Dolgozók Szakszervezete részére ilyen jellegű bejelentés történt. Mind a két intézménytől a mai napon tájékoztatást kértünk. A mai napon rendkívüli társulati ülés alkalmával tájékoztattuk a társulatot, hogy az Etikai bizottság a sajtóban megjelent vádak miatt vizsgálatot indít. A társulatot biztosítottuk, arról, hogy amennyiben bárki bejelentést tesz, minden erővel az esetleges áldozatok megvédésére fog törekedni a színház. Az Újszínház több szabályzattal is rendelkezik, mely lehetőséget biztosít az ilyen és ehhez hasonló ügyek bejelentésére, valamint kivizsgálására.”

Ezen kívül azt is leszögezte, hogy a bizottság felállítását mindenben támogatta, ártatlannak vallja magát, valamint szerint semmilyen ügy nem volt az Újszínházban 2016-ban.

Nagyon erős politikai, liberális támadást érez, úgy véli, harc folyik azért, hogy Dörner ne töltse ki mandátumát,, és ennek olyan szempontból lett szerinte áldozata, hogy a bejelentő egy ügyelő volt a színházban.

Mihályi azt mondta, a levél nem is tényeken alapul, hanem olyan, mint egy iromány, egy fogalmazás, mert ?légből kapott?. Megjegyezte továbbá, hogy azért is állt bele a bizottságba, mert szerinte csak a nevét akarták besározni, és olyan, mintha a bejelentő valahogyan be akart volna férkőzni a szakszervezetbe.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója a lapban adott interjúban azt valószínűsíti, Szájer József egy titkos­szolgálati akció áldozata lett
2020-12-03 07:25:09 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
2020. december 3., csütörtök Friss hírek: Kósa ígéri, a Fidesz nem támogatja az iparű
2020-12-03 07:19:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A COVID-19 világjárvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásaként először a kereslet csökkent, ezzel párhuzamosan viszont növekedett a hagyományosan vonzó ingatlanbefektetések kockázata
2020-12-03 07:18:18 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Britney Spears december második napján ünnepli születésnapját, idén töltötte be a 39-et
2020-12-03 07:10:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Gulyás József, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának korábbi tagja szerint Szijjártó kijelentése sántít
2020-12-03 07:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Komoly fejtörést okoz a nagyobb városoknak, hogy a kormány pár napja olyan rendeletet hozott, amellyel megtiltja új adó bevezetését, meglevő megemelését, vagy kedvezmény visszavonását
2020-12-03 06:50:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez