Ha ezeket a tüneteket tapasztalja, ne várjon tovább, forduljon orvoshoz!

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A prosztatagyulladás tünetei jelentkezhetnek egyszerre és hirtelen, de olykor hónapokig is lappanghatnak. Utóbbi esetben a beteg állapota hosszabb idő alatt romlik egyre inkább. A gyorsan és intenzíven megjelenő tünetek inkább a bakteriális eredetű prosztatagyulladásra jellemzőek. Ekkor a fertőzést láz, hidegrázás, izom- és ízületi fájdalom jellemzi, de gyakori az általános rosszullét, sőt, az étvágytalanság is.

A nem bakteriális prosztatagyulladás tünetei

A betegnek vizelési nehézségei vannak, sűrűn kell mosdóba járnia, de a vizelés is fájdalommal járhat. Alhasi nyomást, fájdalmat tapasztal gáttájékon, a derékban, a hímvesszőben és a herékben. Ezeket a tüneteket a herezacskó és a végbélnyílás közötti területen lévő izmok összehúzódása okozhatja.  Emellett székrekedés is kialakulhat, így a vizelés mellett a székletürítés is fájdalmas lehet. A prosztatagyulladás a szexuális életet is érintheti: a merevedés és az ejakuláció, vagyis a magömlés fájdalmassá válik. A krónikus prosztatagyulladás szélsőséges esetben sterilitást is okozhat.

A nem bakteriális prosztatagyulladás kezelése hosszas és meglehetősen összetett folyamat. Az antibiotikumok rendszerint hatástalanok, a beteg általában gyulladáscsökkentőt és fájdalomcsillapítót kap, amit nem egyszer hosszabb ideig kell szednie. Fontos információ, hogy akik ilyen betegségben szenvednek, azoknak nem javasolt az alkoholfogyasztás, illetve érdemes kerülniük az erős fűszereket is.  Emellett tilos a biciklizés, valamint a túlzott erőkifejtés, mivel ezek a mozgásformák ronthatják a beteg állapotát.

Amennyiben bármelyik felsorolt tünetet tapasztalja magán, keressen fel egy urológus szakembert!

Szponzorált tartalom

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Szereplők: Reese Witherspoon, Sofía Vergara, Michael Mosley, Richard T
2020-01-25 00:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
December elseje óta először győzött az Osasuna
2020-01-24 23:35:22 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Drágám, add az életed! című, hétköznap esténként jelentkező show adásaiban egy héten keresztül jól ismert párok férfi tagjai versengenek úgy, hogy szívük hölgye dönt sorsukról! A humoros ügyességi, vagy éppen embert próbáló feladatokat az a pasi
2020-01-24 23:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez