Nagy meglepetés érte a Fradi vb-aranyérmes holland beállósát

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Nagy meglepetés érte a Fradi vb-aranyérmes holland beállósát

A spanyolok ellen 30-29-re megnyert finálé után az öt gólig jutott beállós éppen az MTVA stábjának nyilatkozott a kumamotói csarnok vegyes zónájában, amikor a hollandok sajtófőnöke félrevonta, és kezébe nyomott egy mobiltelefont. A vonal másik végén Mark Rutte miniszterelnök jelentkezett, aki hosszan gratulált a holland női válogatott történetének első világbajnoki címéhez.

Ilyen őrült módon még nem ért véget döntő a kézivébénMégiscsak kellett volna videobíró? Sokáig téma lesz még az utolsó játékvezetői döntés.

?Meglepődtem, mert még soha nem beszéltem vele? ? mondta a telefonbeszélgetés után Danick Snelder.

Az FTC játékosa hozzátette, az egész torna során nagyon keményen küzdöttek, az első meccsük után nem számítottak az aranyéremre, de utána már jól játszottak. A hollandok a csoportkör első fordulójában nagy meglepetésre hat góllal kikaptak Szlovéniától, amely végül a 19. helyen zárt.

Itt a döntőben már minden eshetőséggel számoltunk. Nehéz volt, de most nagyon boldogok és büszkék vagyunk. Nagyon jól hangzik, hogy mi vagyunk a világbajnokok, még nem is tudom teljesen felfogni

? nyilatkozta.

Snelder sem értette a piros lapot

Felidézte, a spanyolok kiválóan kezdték a döntőt, ők viszont nagy energia-befektetéssel jól zárták az első félidőt. A második felvonásban volt egy pont, onnantól kezdve a spanyol válogatott nagyon gyorsan játszott, a hollandok nem tudták megfékezni ellenfelüket, de számukra éppen jókor járt le a hatvan perc.

Danick Snelder öt gólt szerzett a döntőben (Fotó: IHF)

?Egyre jobban fogyott az energiánk, néztünk egymásra, hogy mit fogunk csinálni, de nem pánikoltunk, volt tervünk, és volt egy kis szerencsénk is? – magyarázta a csapatkapitány.

A meccset végül Ainhoa Hernández hibája döntötte el, mert hat másodperccel a vége előtt lesáncolta a kapuskidobást, ezért kiállították, a hollandok büntetőt kaptak, amit Lois Abbingh értékesített, ezzel csapata világbajnok lett.

?Világbajnoki címet nem lehet így eldönteni?íme az ellentmondásos ítélet, ami eldöntötte a női kézivébé döntőjét.

?Még mindig nem értem, mi történt pontosan, miért volt a piros lap? ? vallotta be Snelder, aki a rendhagyó befejezés miatt némileg sajnálta is a riválist.

A korábbi holland kulcsjátékosok közül a közelmúltban Cornelia Nycke Groot és Yvette Broch is visszavonult a válogatottságtól, de a Magyarországon kézilabdázó beálló szerint látszik, hogy megtalálták a megfelelő helyetteseiket, és igazi csapatként a nagy meccseket is képesek megnyerni.

(Fotó: IHF)

A februárban kinevezett Emmanuel Mayonnade szövetségi kapitányról elmondta, hogy neki van lehetősége felvetni új ötleteket, de a játékosoknak is joguk van elmondani, mit szeretnének játszani, és miben érzik magukat a legjobbnak.

?Ez így együtt nagyon jól működik? ? tette hozzá.

?Szomorú a vége, de boldogság van?

Az EHF-kupa-címvédő Siófok KC spanyol irányítója, Nerea Pena elmondta, a vereséget követően csak az tette boldoggá, hogy meglátta az ezüstérmet a nyakában.

Részünkről több volt ebben a döntőben, de sajnos nem sikerült. Szomorú a vége, de boldogság van, mert nagyon nagy dolgot hajtottunk végre a világbajnokságon, büszkék vagyunk, hogy a döntőbe jutottunk

? nyilatkozta Pena, aki három gólt lőtt.

Polman lett az MVP

Estavana Polmant választották a legértékesebb játékosnak, emellett a vb álomcsapatába is bekerült honfitársával, a kapus Tess Westerrel együtt. A torna gólkirálya az ugyancsak holland Lois Abbigh lett 71 találattal, ezek közül az utolsó a Spanyolország elleni finálét eldöntő hétméteres volt.

 

A világbajnokság álomcsapata:
kapus: Tess Wester (Hollandia)
balszélső: Camilla Herrem (Norvégia)
balátlövő: Alexandrina Cabral Barbosa (Spanyolország)
irányító: Estavana Polman (Hollandia)
jobbátlövő: Anna Vjahirjeva (Oroszország)
jobbszélső: Jovanka Radicevic (Montenegró)
beállós: Linn Blohm (Svédország)

Hozzátette, hullámzó meccs volt a döntő, mindkét csapat nagyon akarta az aranyérmet, a spanyolok nagyon sokat hibáztak, nem tudták végig irányítani a mérkőzést, a legvégén pedig a szerencsésebb csapat nyert.

?Még sohasem láttam ilyesmit. Ha nem egy rendkívül tiszta, egyértelmű esetről van szó, akkor szerintem nem sportszerű ilyesmit ítélni néhány másodperccel a vége előtt? ? mondta Pena a meccs végén megítélt büntetőről.

A 2012 óta Magyarországon játszó irányító úgy fogalmazott gyönyörű döntő volt, és jobb lett volna, ha hosszabbítás következik a rendes játékidő után, és nem a játékvezetők döntik el a meccset.

?Persze, ha tényleg szabálytalanság történt, akkor nem szólok egy rossz szót sem? ? tette hozzá.

Pena elmondta, nehéz utazás áll előttük, de hétfőn már egy közös vacsorán vesznek részt Madridban, és biztos, hogy bulizni is fognak az ezüstérem örömére.

Jót tett a sportágnak a holland győzelem

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Danyi Gábor a helyszínen elmondta, Hollandia megérdemli a világbajnoki címet, hiszen hosszú ideig vezetett, kézben tartotta a meccset, és végig igazi csapatként küzdött. ?Estavana Polman és Lois Abbingh ? akik eddig Nycke Groot árnyékában voltak ? igazi vezérekké tudtak válni. A sportágnak jót tesz, hogy nem mindig az orosz, a norvég, vagy a francia együttes nyeri a világbajnokságot? ? magyarázta Danyi.

Kiemelt fotó: IHF

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az osztrák kormány február 7-ig terjesztette ki a kijárási korlátozások hatályát
2021-01-18 18:12:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Palik László vadonatúj, eddig még nem látott pályát mutatott be az Exatlon Hungary-ben, ami biztosan komoly kihívás elé állítja majd a játékosokat
2021-01-18 18:00:51 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Hans és Klara a kezdeti eltávolodás után végül rendezik nézeteltérésüket
2021-01-18 18:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A sorozat minden epizódjában egy-egy házasságkötésrere készülő párral ismerkedhetünk meg
2021-01-18 17:55:12 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Morozova bíró helyben hagyta Navalnij elzárását. Európa és az USA felháborodott, az Orbán-kormány ne
2021-01-18 17:55:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A sorozat segítségével bepillantást nyerhetünk a világ egyik legveszélyesebb foglalkozását űző emberek mindennapjaiba
2021-01-18 17:51:51 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez