Szabó Tímea: Orbán monodrámája hemzsegett a hazugságoktól

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Szabó Tímea: Orbán monodrámája hemzsegett a hazugságoktól

Monodráma lett a Kormányinfó: az előadást egy személyben Orbán Viktor vitte színre, a végeredménye viszont mindenkinek dráma ? kezdi Fb-bejegyzését Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, aki Orbán Viktor mai Kormányinfójára reagált (ahová a 24.hu-t nem engedték be.)

Orbán Viktor: Sok helyütt az ellenfél jobb jelölteket állított, mint miÉvindító sajtótájékoztatót tartott a miniszterelnök a Karmelita kolostorban. Szó volt klímasemlegességről, médiatúlsúlyról, nemzeti konzultációról, kórházakról és Donald Trump fiatalságáról is.

így folytatja a parlamenti képviselő:

Különösen drámai, ahogyan a miniszterelnök a kulcsterületekről beszélt: 10 év kétharmad után is azt gondolja, hogy az egészségügy problémáit szabad szemmel megint nem látható fizetésemeléssel és néhány rendelő kifestésével orvosolni lehet, a klímakatasztrófa kapcsán az atomenergia szükségességét emlegetni pedig egyenlő a tudatlansággal vegyes tagadással.

Szabó Tímea szerint

Hazugság, hogy megelőzzük Németországot vagy Hollandiát a klímavédelemben. Hazugság, hogy csak atomenergiával lehetünk karbonsemleges ország. Erre Ausztria, Dánia és számos más ország rácáfol. És hazugság, hogy a kormány komolyan veszi a klímavédelmet, hiszen akkor nem pusztítanák állandóan a fákat a saját korrupt befektetőik miatt, nem nyúltak volna le több százmilliónyi uniós forrást a lakossági épületek energetikai felújításából, nem szavazták volna le az egyszer használatos műanyagok betiltását az Unióban, nem hosszabbítanák meg 2030ig a Mátrai Erőmű klímagyilkos működését, és nem tiltanák itthon a szélerőművek építését.

Szabó szerint a béremelésekről is ferdít a miniszterelnök.

Tíz éve röpködnek az egészségügyi béremelésről szóló számok, csak éppen az ápolók és a kórházi dolgozók nem látnak belőle semmit; nem véletlenül hiányzik az ápolók több mint 30 százaléka a betegellátásból. Ráadásul Orbán azzal is tetézte, hogy nem CT-ket és egyéb létfontosságú gépeket ad a kórházaknak, hanem a várótermek falait akarja lefestetni.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Luciano-t és Jose-t nagyon megviseli Catelina betegsége, ezért elhalasztják az esküvőt
2020-02-19 17:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ganxsta Zolee nyelvét mintha csak felvágták volna a vasárnapi show-ban! A rapper találó beszólásai u
2020-02-19 16:53:57 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Bálizs Anett egyenesen az edzőteremből posztolt képet közösségi oldalán
2020-02-19 16:50:27 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Hallottad?
2020-02-19 16:45:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A tűzoltóknak be kellett törniük a vezetőoldali ablaküveget, hogy bejussanak a teherautó kabinjának belsejébe, mivel a járművet bezárták
2020-02-19 16:42:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez