A kézikapitány a norvégok elleni vereség után: Ezek is mi vagyunk

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A kézikapitány a norvégok elleni vereség után: Ezek is mi vagyunk

Nem sikerült az újabb bravúr a férfi kézilabda-válogatottnak, amely nagyon rosszul kezdett a vb-ezüstérmes norvégok ellen a középdöntő első fordulójában.

A borzalmas kezdés után nem volt esélye a kéziválogatottnak a norvégok ellenA legutóbbi két vébén döntőt játszó norvégok más szintet képviseltek. 18 percig nem volt védése a kapusainknak, de legalább a második félidőt megnyertük.

A 18. percben már 15-5-re vezettek a norvégok, akik végül 36-29-es győzelemmel vették el a magyar csapat veretlenségét.

Halványabban mentünk bele a meccsbe, de ezek is mi vagyunk. Hol szerethetőek, hol kicsit gyámoltalanok. A második félidőben már az a harcosság jellemezte a csapatot, amit látni szerettünk volna, és akkor már meccsben voltunk a norvégokkal. Próbáltuk biztatni a játékosokat a találkozó után, hiszen van még három mérkőzés a középdöntőből. Egyébként is úgy gondoltuk, hogy a továbbjutás után nekünk a folytatás már négy bónuszmeccset jelent, úgyhogy mondtam nekik, tessék úgy lejátszani ezeket, ahogyan az elvárható. Tömegben, erőben, dinamikában nagy különbség volt a két csapat között az első félidőben, de a tűz nem hiányozhat a játékunkból

? nyilatkozta a Sport TV-nek Gulyás István szövetségi kapitány, aki Bánhidi Bence piros lapjáról azt mondta, nem látta az esetet, de nem tartja kizártnak, hogy az ütés miatt jó döntést hoztak a bírók.

Gulyás az MTI-nek elárulta, hogy a szünetben egy kicsit felpiszkálták a játékosokat, mondván, az nem lehet, hogy a norvégok mutogassanak és nagyképűen kézilabdázzanak.

?A második félidőben aztán Sipos Adrián néhányszor összeakasztotta a bajszát Sander Sagosennel, és a kispadok között is ment a kommunikáció, de azt gondolom, ez a helyes, ennek így kell zajlania. A második félidőben helyre állt a lelkük, ugyanúgy mentek és küzdöttek, mint a korábbi három mérkőzésen, és ez fontos? ? értékelt a szövetségi kapitány.

A vagány játékot bemutató, öt gólja mellett a kapufát többször is eltaláló Nagy Bence azt mondta, a csapat kicsit megijedt attól, hogy újabb lehetőség adódott számukra egy bravúros eredményre, és a pályán nem jól reagált az események alakulására. Most már viszont arra kell koncentrálniuk, hogy levonják a megfelelő tapasztalatokat, és élvezzék a játékot a folytatásban.

Az Eb-n most debütáló Ubornyák Dávid két lövésből két gólt szerzett, és úgy nyilatkozott, a mostani élményt gyorsan maguk mögött hagyják, úgy fogják fel, hogy nem történt semmi különös.

A 20 százalékkal védő Székely Márton elárulta, a norvégok alaposan meglepték őket, mert teljesen más lövőrepertoárt produkáltak, mint amire a magyar kapusok a videózás alapján készültek.

A meccs elején nem találtuk sajnos a távolságot és a lövőerőt. De itt vagyunk a középdöntőben, és a világ egyik legjobb csapatától kaptunk ki. Nem szabad úgy járni, mint Izland, és beleragadni ebbe a vereségbe, még ma le kell zárni

? mondta a veszprémi kapus.

A magyar válogatott legközelebb vasárnap lép pályára, amikor 16.15-től a szegedi és veszprémi légiósokkal teletűzdelt, a korábbi magyar kapitány, Ljubomir Vranjes által irányított Szlovéniával találkozik. A szlovénok Izland legyőzésével kezdték a középdöntőt, és 4 ponttal állnak a csoportban.

Kiemelt kép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson

Magyarországi légiósai repítik a veretlen Szlovéniát a kézi-Eb-nBombacék legközelebb épp velünk játszanak.
folytatás

Legkedveltebb hírek
Olvasónk demens édesanyja egy vidéki idősotthon lakója, január közepén kapott értesítést, hogy ezentúl minden második hónapban többet kell fizetnie az ellátásért, mint eddig
2020-02-20 06:50:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A BBC cikke szerint meghalt a Diamond Princess szállodahajó két, nyolcvanas éveiben járó, koronavírussal megfertőződött utasa
2020-02-20 06:45:50 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Maurizio Cattelan egy megosztó figura művészeti berkeken keresztül, legnagyobb visszhangot kiváltó alkotása egy falhoz ragasztószalagozott banán volt az Art Basel art show részeként Miami Beach-en
2020-02-20 06:41:18 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Dél-Ausztráliában élő dhauwurd wurrung őslakosok régóta óta ismernek egy történetet egy hatalmas vulkánkitörésről
2020-02-20 06:30:56 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Szerencsejáték Felügyelet (SZF) február 14-én előbb engedélyt adott a Vajna-hagyatékhoz tartozó LVC Diamond Kft
2020-02-20 06:25:37 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Lelőttek nyolc embert a Frankfurt am Main melletti Hanau városban két helyszínen szerda este – közölte a német rendőrség
2020-02-20 06:20:13 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez