A köztévé riportere átváltozott, amikor Karácsony után egy fideszes ment be a stúdióba

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A köztévé riportere átváltozott, amikor Karácsony után egy fideszes ment be a stúdióba

Mészáros Kata, a köztévé műsorvezetője kedd este egy sokáig emlékezetes interjút készített Karácsony Gergellyel. A főpolgármester a beszélgetésnek nehezen nevezhető szereplés után úgy fogalmazott, hogy lekapták a tíz körméről az állami televízióban, de Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest fejlesztéséért felelős államtitkára is vállalhatatlannak nevezte a köztévé interjúkészítési gyakorlatát.

Azt viszont nem lehet mondani, hogy Mészáros Kata lendülete a következő beszélgetésre is kitartott volna.

A főpolgármestert ugyanis Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi képviselő vezetője követte a stúdióban. A II. került leváltott polgármesterét Karácsonnyal ellentétben a riporter nem kérdezte meg arról, hogy mivel érkezett, hol parkolt le, sőt valószínűsíthetően nem is filmezik reggelente az M1 operatőrei, hogy mivel indul a munkába, vagy honnan. A riporter ehelyett ezt a kérdést szegezte neki a kormánypárti politikusnak:

Ma ketyeg le Karácsony Gergely századik napja. Hallotta, hogy a főpolgármester úr hogyan reflektált erre a száz napra. Hogyan értékeli a konkrét cselekvéseket, ha voltak, ha nem voltak?

Láng Zsolt szerint a beszélgetés jó lenyomata volt annak, hogyan telt az elmúlt száz nap: Karácsony és csapata óriási ígéretekkel, világmegváltó gondolatokkal érkezett, de az ígéreteiből egyelőre nem sok minden lett.

Ezzel Mészáros Kata is egyetértett, és gyorsan lecsapott Láng gondolatmenetére, majd továbbvitte azt:

Imént sem válaszolt arra, hogy mi a konkrét ütemterv. Kicsit ilyen PR-fogást láttunk az elmúlt időszakban. Neveket mindenhol meg a cikkeket, meg a pénzről mindig szó volt, de a konkrét cselekvés elmaradt.

Láng is úgy ítélte meg, hogy nincsenek konkrétumok.

Mit gondol Karácsonyék gazdálkodásáról? ? kérdezte utóbb Mészáros Kata, amire a II. kerület leváltott polgármestere megállapította, hogy Karácsonyék politikai kiadásai megnőttek.

Ebből is látható, hogy a fideszes politikussal egészen másképpen bánt Mészáros, mint a főpolgármesterrel, a beszélgetés hangulatát viszont az adja vissza a legjobban, hogy amikor Láng megjegyezte, a kormány annyi pénzt adott a Lánchídra, amennyit megígért Tarlós Istvánnak, a köztévé műsorvezetője rávágta:

Ehhez tartják is magukat!,

végképp összezavarva az embert, hogy ki a kérdező és ki az interjúalany ebben a beszélgetésben.

Most mi a helyzet?

Ebből azt gondolhatnánk, hogy a köztévé műsorvezetője esetleg az ellenzéki politikusokkal szembeni keménykedésre szakosodott, ezt azonban egy hétfői interjúja árnyalja. Ebben Mészáros Kata az egykori jobbikos, most független Volner Jánost kérdezte, a Jobbikot fenyegető újabb szakadásról.

Mészáros kérdései és Volner válaszai úgy kapcsolódtak, mintha előre megírták volna a beszélgetést.

Csapjunk a közepébe, ki veheti át az irányítást a Jobbikban? Most mi a helyzet?

? tette fel a bemelegítő kérdést Mészáros Volnernek, aki 2018 őszén kilépett a Jobbikból.

A Jobbikban jóval több mint 2 milliárd forint sorsáról döntenek majd január 25-én, amikor kiderül, ki lesz a párt vezetője, mindenki magának akarja a kasszakulcsot ? válaszolta erre Volner.

Ha már a kasszakulcs. Arról is cikkeznek, hogy Jakab a közelálló személyekhez pénzeket osztogat. Valóban lehet ilyen osztogatás?

? érdeklődött a riporter, aki később a választási eredményeket értékelve megállapította:

Leszerepelt a Jobbik, ezt kimondhatjuk.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ma délután a Pesti úti otthonunkban élő idős gondozottak közül 126 főt szállítottak kórházi kezelésre a Korányi Intézetbe ? tudatta Facebookon Gy
2020-04-09 22:21:12 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Bár a Kihívók nem csüggedtek annyira a vereség miatt, Novák Zalán fejében ott motoszkált annak gondolata, hogy a későbbiekben még akár nagy veszélyt jelenthet számukra az, hogy a Bajnokok megnyerték a Joker játékot
2020-04-09 22:11:21 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Népszerű előadók, óriási slágerek, vadonatúj, slágergyanús dallamok
2020-04-09 22:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Palik László fontos hírt közölt a versenyzőkkel: Az Exatlon Hungary hétfőtől teljesen megváltozik, minden más lesz
2020-04-09 22:06:04 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Veronica a szabadulása után apácának állt és még mindig szereti Alessandrot
2020-04-09 22:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az amerikai Vogue májusi címlapján Gal Gadot szerepel, akivel még a koronavírus-járvány kirobbanása előtt készítettek egy fotóanyagot
2020-04-09 22:03:13 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez