4000 szexstreamer adatai voltak hozzáférhetők

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
4000 szexstreamer adatai voltak hozzáférhetők

Mindenféle titkosítás nélkül tárolták egy virginiai szerveren a PussyCash nevű pornós hálózat webkamerás modelljeinek adatait, szúrták ki a vpnMentor kiberbiztonsági cég szakértői. A közel 20 gigabájtos adatcsomag több mint 875 ezer fájlt tartalmazott, és 4000 ezer modellt érintett. A hanyag kezelés miatt egy hozzáértőbb felhasználó akár egyetlen böngésző segítségével hozzáférhetett a szerver tartalmához.

Ezek közül rengeteg volt a különösen érzékeny információ, köztük teljes nevek, születési dátumok, útlevelek, ujjlenyomatok, sürgősségi kontaktok, házastársak adatai. A szakértők vizsgálata szerint az útlevelek szkennelt másolata és más személyi azonosítók is hozzáférhetők voltak, ezen felül videóchatek képernyőmentéseit is tárolták az adatbázisban. Az érintett modellek a világ több részéről származnak, Európából, Ázsiából, Afrikából, Ausztráliából. A legrégebbi mappa ugyan már 20 éves volt, de számos friss könyvtárt is tartalmazott.

A szakértők értesítették a PussyCash tulajdonosait, akik közleményük szerint megtették a szükséges biztonsági intézkedéseket.

(Kiemelt kép: iStock)

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Három zseniális alkalmazás jött a mobilfüggőknekErre nem számítottak a Windows 7 felhasználóiMég többet lehet spórolni e-rollerrel
folytatás

Legkedveltebb hírek
Charlie Heatonról, aki Jonathan Byers-t játssza a Stranger Things-ben, készült egy nagyobb anyag a GQ-ba, ahol szóba kerül kollégájával, Natalia Dyerrel tartó kapc
2020-02-24 22:03:50 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez