Egyre nagyobb tévét vesznek a magyarok

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egyre nagyobb tévét vesznek a magyarok

A műszaki cikkek piaca az egyik leggyorsabban változó terület az értékesítésben, évről-évre jelennek meg új trendek és áldoznak le korábbi slágertermékeknek, nem volt ez másként a tavalyi évben sem – írja közleményében az Euronics.

A műszaki áruházlánc adatai szerint 2019 takarítás szempontjából az akkumulátoros állóporszívókról és a robotporszívókról szólt. Utóbbiból majdnem kétszer annyi fogyott, mint egy évvel korábban (191%), míg az állóporszívók a hagyományos, gégecsöves társaikat szorították meg az eladási listákon. A szélsőséges időjárás miatt a hűtő-, fűtőkészülékek piacán is jelentős keresletnövekedést regisztrált a cég, ezekből másfélszer annyi fogyott, mint 2018-ban.

A tavalyi évben nagyon sokan döntöttek az egészségesebb életmód, illetve az aktivitásuk nyomon követése mellett, ezt igazolja az aktivitásmérők és okosórák kiemelkedő kereslete, két és félszer (244%) több fogyott belőlük tavaly a korábbi évhez képest.

Az okosotthon kiegészítői még ennél is jobban teljesítettek, az árbevételi változás 281 százalékos volt.

2019 nagy vesztesei

Ahogy a mobilinternet egyre inkább megfizethető, az okostelefonok egyre több memóriával rendelkeznek és egyre jobb képeket készítenek, úgy szorítanak ki más termékeket a piacról, és ennek leginkább az önálló navigációs eszközök itták meg a levét: 2019-ben már csak a 2018-as forgalom 66 százalékát hozták ezek az eszközök, de a kompakt fényképezők iránti kereslet is 19 százalékkal csökkent.

Tavaly az új televíziók iránt is kisebb érdeklődés mutatkozott, főleg a 25? alatti készülékek kerültek ki a vásárlói fókuszból, forgalom tekintetében ezek a megelőző évhez képest csak 70 százalékot értek el, de az ennél nem sokkal nagyobb, 25?-32?-es képátlójú tévékből is kevesebb fogyott.

Ezzel szemben a nagyobb televíziók iránt nőtt a kereslet.

A tévéeladásokat a nagy sportesemények, illetve a technológiai áttörések növelik meg jelentősen, 2019 ebből a szempontból érthetően csökkenést hozott, míg az idei évben jelentős növekedésre számít az Euronics.

Az általános trend szerint egyre nagyobbak az otthonokban található kijelzők, a korábban slágernek számító 25-32?-es kategória mára már csak a második, harmadik számú készülék szerepét tölti be egyre több háztartásban.

Itt egy okostévé, ha elérhető áron keres normális minőséget200 000 Ft alatt biztosít jó képminőséget, és olyan funkciókkal is fel van szerelve, amit eddig csak a csúcskategóriás modellek tudtak.

Az idei évben rengeteg fontos sporteseményt rendeznek meg, ilyen a napokban véget ért vízilabda-Európa-bajnokság, a jelenleg is zajló férfi kézilabda-EB, vagy a májusi úszó-EB, a labdarúgó-EB, vagy a XXXII. nyári olimpiai játékok. ?Az ilyen években, mint a mostani, mindig erősödnek a tévéeladások, ezt az Euronics hálózatában már jelenleg is érezni. Emellett az összekapcsolt, hálózatra köthető műszaki cikkek iránti kereslet is tovább nő majd idén, így az okosotthon kiegészítői és a viselhető eszközök eladásai is tovább javulnak majd? ? mondta Fazekas Bálint, az Euronics nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Tudatosabbá válnak a vásárlók

?Bár a tabletpiac nem hozza a várt számokat globálisan, emiatt sok gyártó hátat fordított a kategóriának, Magyarországon, vagy legalábbis az Euronics üzleteiben továbbra is van igény ezekre az okostelefonoknál nagyobb, de laptopoknál jóval hordozhatóbb eszközökre az elmúlt évek tapasztalata alapján. A klímaváltozás ellen tenni akarók tábora egyre gyarapodik, ennek megfelelően a gyártók is egyre jobb hatékonysággal üzemelő gépeket alkotnak. 2020 legnagyobb változása nem is feltétlenül a termékek összetételében, sokkal inkább abban lesz tapasztalható, hogy az emberek olyan gépeket keresnek majd, melyek a lehető legkisebb mértékben járulnak hozzá az ökológiai lábnyomuk növeléséhez? ? mesélt várakozásairól Hunyady László, az Euronics marketing- és értékesítési igazgatója.

(Kiemelt kép: AFP)

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei 4000 szexstreamer adatai voltak hozzáférhetőkHárom zseniális alkalmazás jött a mobilfüggőknekErre nem számítottak a Windows 7 felhasználói
folytatás

Legkedveltebb hírek
Nemzetközi sajtószemle, 2020. október 24. (Külföld)
2020-10-24 07:43:17 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Október 20-ig 479 milliárd forint költöttek állami cégek feltőkésítésre, alapítására, vagy magáncégek megvásárlására
2020-10-24 07:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A húszból eddig hat üdülőjét hirdette meg eladásra a Magyar Posta Zrt
2020-10-24 07:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tüntetők és rendőrök összecsapásához vezetett Nápolyban a koronavírus-járvány terjedése miatt elrendelt kijárási tilalom ellen szervezett demonstráció péntek este
2020-10-24 06:57:56 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az Európai Unió tavaly határozott az évenként kétszer esedékes óraátállítás 2021-es eltörléséről úgy, hogy tagállami hatáskörbe utalta, az egyes államok a téli vagy a nyári időt szeretnék-e véglegesíteni
2020-10-24 06:49:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az elmúlt 24 órában 42 032 új esetet tártak fel. (Külföld)
2020-10-24 06:49:12 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez