Tényleges életfogytiglant kért a főügyészség az idős asszonyt megvakító tatai rablógyilkosokra

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Tényleges életfogytiglant kért a főügyészség az idős asszonyt megvakító tatai rablógyilkosokra

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárását indítványozta annak a két férfinak az ügyében, akik harmadik társukkal brutálisan megvertek és kiraboltak egy idős házaspárt bő négy évvel ezelőtt Tatán. A nyugdíjas férfi meghalt, a felesége pedig megvakult a bestiális támadás során.

A 76 éves férfi és 70 éves felesége egy tatai családi házban lakott. Az egyik elkövető fát adott el nekik, és ekkor kileste, hogy egy lemezkazettában tartják a pénzt. Ez a férfi 2015 decemberében arról beszélgetett az ismerőseivel, hogy honnan tudnának pénzt szerezni. Ekkor a férfinak eszébe jutott, hogy öt évvel korábban a nyugdíjasok házában látott készpénzt. Később a férfiak ismét találkoztak, ekkor már további két bűntársuk is jelen volt, akikkel megbeszélték, hogy kirabolják a beteges időseket.

Az ominózus hajnalon a tippadó megmutatta a házat, és még egyszer elmagyarázta a társainak, hol találják a pénzkazettát, majd a közelben várakozott. A három elkövető a kerítésen átmászott, az arcukra maszkot húztak, majd egyikük az 56 cm hosszú feszítővassal az ablakot kifeszítette, de az berepedt, így az idős férfi felébredt, és kinyitotta a bejárati ajtót.

Ekkor mindhárman rátámadtak, a konyhába lökték, feszítővassal ütlegelték, és agyba-főbe verték. Ekkor megjelent az idős asszony, akit ketten több alkalommal, ököllel az arcán megütöttek. A férfiak elvették a nyugdíjasok  ékszereit, és a lemezkazettában lévő pénzt, összesen 660 ezer forint értékben, majd nejlonharisnyával megkötözték a házaspárt, összetörték a mobiltelefonokat, hogy ne tudjanak rendőrt hívni, majd rájuk zárták az ajtót és elmentek. Az idős férfi a bántalmazás miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után meghalt. Az asszony pedig megvakult. 

A büntetőeljárás ideje alatt a tippadó férfi elhunyt.  A főügyészség indítványára a bíróság életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a brutális gyilkosokat. Egyiküket kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, míg két cinkosa 30, illetve 25 év múlva jöhetne ki a börtönből leghamarabb.

Az elsőfokú ügyész a másik két támadó esetében súlyosításért, azaz a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárása érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, de a büntetett előéletű elkövetők terhére szinte kizárólag csak súlyosító körülmények róhatóak. Álláspontjuk szerint a bűncselekmények többszörös minősülése, a különös kegyetlenséggel határos elkövetés, az életben maradt asszony megvakulása, a koruknál, állapotuknál fogva kiszolgáltatottabb, védtelenebb emberek erkölcsileg és jogilag is elvárható fokozottabb védelme megköveteli, hogy mindegyik támadóval szemben a törvény teljes szigora kerüljön alkalmazásra. Azaz soha ne jöhessen ki a börtönből egyikük sem.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Megöltek egy szerb férfit a zólyomi munkásszállón
2020-02-27 13:52:43 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Jelenleg 49 ország érintett világszinten, Európában 18 ország, az Európai Unióban 13 országban jelent meg a vírus mostanáig ? mondta Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megítéléséért felelős államtitkár csütörtök délután sajtótájékoztatón
2020-02-27 13:51:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Két héttel ezelőtt érkeztem Rómába az Erasmus projekt keretében, elvileg május végéig maradnék
2020-02-27 13:50:55 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Bár lehet reménykedni, hogy nem lesz belőle világjárvány, de ahogyan újabb és újabb országokban fertőződnek meg emberek és alakulnak ki újabb gócpontok, egyre kisebb ennek az esélye
2020-02-27 13:50:28 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az EHF Kupa-címvédő Siófok KC női kézilabdacsapata meghosszabbította öt játékosának a szerződését
2020-02-27 13:42:42 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A latin-amerikai származású Camila Maria Concepción múlt héten lett öngyilkos ? írta meg a Variety a kaliforniai író-színésznő-aktivistát képviselő ügynökségre hivatkozva
2020-02-27 13:39:25 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez