Már a szomszédban is intézkedéseket hoztak a kínai vírus miatt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Már a szomszédban is intézkedéseket hoztak a kínai vírus miatt

Hőkamerákkal vizsgálják ezentúl a Szerbiába érkező utasokat a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren, hogy kiszűrjék azokat, akik esetlegesen megfertőződhettek az új koronavírussal, közölte szerdán a szerb egészségügyi miniszter.

Zlatibor Loncar szerint a nyugat-balkáni országban nincs ok pánikra az új vírus miatt. Mint mondta, minden megtesznek a fertőzések elkerülése érdekében, de arra kérte az embereket, hogy ha tehetik, ne utazzanak Kínába vagy más olyan területre, ahol a vírus jelen van. Ha pedig már ott jártak, és megjelentek náluk a tünetek, jelentkezzenek az egészségügyi intézményekben.

A tárcavezető elmondta: azokat, akiknél a kelleténél magasabb testhőmérsékletet tapasztalnak, karanténba zárják, és amennyiben bebizonyosodik, hogy fertőzöttek, az illetékes belgrádi klinikán kezelik majd.

Hozzátette, Szerbiában egyelőre nem jelent meg az új koronavírusos tüdőgyulladás, de az ország felkészült arra, hogy egy esetleges járványt kezelni tudjon.
Szerbiában több ezer kínai állampolgár él, és a tavalyi esztendőben több mint százezer kínai turista érkezett az országba.

Hetek alatt világjárvány törhet ki a kínai vírus miattA SARS ?kistestvéréről? van szó, kialakulása csak idő kérdése volt: cseppfertőzéssel terjed emberről emberre.

A vírus a kínai Vuhanban jelent meg, és Kínában már több mint négyszáz fölé nőtt a fertőzöttek száma, néhány esetet pedig már Tajvanon, Thaiföldön, Japánban, Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is diagnosztizáltak.

(MTI, kiemelt kép: Europress/Roslan Rahman/AFP)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Csak a csütörtök esti közlönyből derült ki, hogy decemberig tart
2020-10-30 08:53:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Gyomor, emésztőrendszeri megbetegedést, és influenzaszerű tüneteket okozhat
2020-10-30 08:49:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Kórházban 3753 koronavírusos beteget ápolnak , közülük 267-en vannak lélegeztetőgépen
2020-10-30 08:36:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat egy büntetett előéletű ? továbbá közlekedési szabálysértés miatt két éven belül négyszer felelősségre vont – 37 éves férfi ellen
2020-10-30 08:13:59 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez