Európai Bizottság: Azt nézzük, Orbán mit tesz, nem azt, hogy mit mond

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Európai Bizottság: Azt nézzük, Orbán mit tesz, nem azt, hogy mit mond

A bíróságok döntését az európai uniós tagországokban be kell tartani, ez alapvető kötelesség, továbbá különbséget kell tenni a tettek és a szavak között, a nyilatkozatok mellett meg kell nézni, hogy milyen tényleges lépések követik az igazságszolgáltatás határozatait – hívta fel a figyelmet Christian Wigand, az Európai Bizottság illetékes szóvivője pénteken Brüsszelben, a testület szokásos déli sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök egy közelmúltbeli kijelentésével kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva.

A Fidesz a cigányok felé fordította a célkeresztet, de nem csinál belőlük migránstAz önkormányzati választás és a klímaügyi defenzíva után keresi a kommunikációs kitörési pontot a Fidesz. Egyelőre a cigányokon és a börtönviselteken csattant az ostor, de jól látszik: a kormány olyan ügyeket keres, amelyekben az emberek igazságérzetére hivatkozva könnyen maga mellé tudja állítani a többséget.

A Debreceni ítélőtábla másodfokú ítéletében a Gyöngyöspatán élő roma családoknak százmillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a tankerületet és az önkormányzatot szegregáció miatt. Orbán Viktor múlt pénteken adott rádióinterjújában arról beszélt, hogy ?a magyarok nem rasszisták, nem utasítják el a cigányokat élből”, de azt a magyar ember sohasem fogja elfogadni, ha pénzt adnak a semmiért.

Mindent megadunk, de pénzt nem adhatunk

– közölte, úgy vélve, hogy ?szerencsétlen” bírói ítélet született.

Az uniós szóvivő ezzel kapcsolatban kijelentette: a tagállamok és hatóságaik feladata, hogy alapvető jogokat tiszteletben tartsák, és megvédjék azokat nemzeti jogrendjük és a nemzetközi kötelezettségek szerint, beleértve az emberi jogok európai konvencióját is. Hangoztatta, hogy a börtönök kezelésének ügye nemzeti hatáskör.

A cigánygyűlölet természetes folytatás a Fidesznek, de rossz stratégiaA Fidesznek új ellenfélre van szüksége, mert a hatalomgyár háborúra van berendezve. Az új stratégia mégis kockázatos.

A bíróságok döntését be kell tartani – emelte ki.

Eric Mamer, az uniós bizottság vezető szóvivője hozzátette, összetett kérdésről van szó, természetet tekintve pedig újszerű. A tagországokkal való kapcsolattartásra az Európai Bizottságnak több forgatókönyve van, szükség esetén ezek közül választja ki a legmegfelelőbbet – szögezte le.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Másodperceken belül megérkeznek hétfőtől az egyszerűbb elektronikus utalások
2020-02-26 08:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Haviról napi elszámolásra alatt tértek át, ami évente 40 ezer forintos drágulást is jelenthet az otthonlakók és hozzátartozóik számára
2020-02-26 08:29:50 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Gyengült a forint szerda reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben
2020-02-26 08:14:04 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Üresek a terek a koronavírussal sújtott észak-olasz városokban, van, ahol hiánycikk a hús és a palackozott víz is
2020-02-26 08:03:20 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Nem lépnének újra koalícióra a Robert Fico vezette Smerrel, de az elmúlt négy évben többet értek el a magyarság érdekében, mint eddig bármelyik kormányban - mondja Bugár Béla, a Most-Híd elnöke
2020-02-26 08:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Richard Pound, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) rangidős tagja szerint három hónap múlva el kell dönteni, hogy a koronavírus-járvány miatt lemondják a tokiói játékokat
2020-02-26 07:45:27 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez