A könyv leleplezné Trump titkait, betiltották

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A könyv leleplezné Trump titkait, betiltották

John Bolton emlékiratában titkos és szigorúan titkos információk is szerepelnek, ezért az jelenlegi formájában nem jelenhet meg. Ezt a Fehér Ház tudatta a volt nemzetbiztonsági tanácsadó ügyvédjével, aki még decemberben nyújtotta be a kéziratot a Nemzetbiztonsági Tanácshoz ?rutinellenőrzésre?. A vizsgálat még tart, de a Fehér Ház szerint a könyv jelenlegi formájában nemzetbiztonsági érdekeket sértene.

Ezt a Nemzetbiztonsági Tanács információk biztonságáért felelős igazgatója, Ellen Knight is megerősítette, aki közölte: a könyv csak adható ki, ha törlik ezeket a titkos információkat. Azokat ?szerinte ? még interjúban vagy szenátusi meghallgatáson sem lehet nyilvánosságra hozni.

Hétfőn a könyvből a The New York Times közölt olyan információkat, amelyek szerint Donald Trump személyesen mondta John Boltonnak, hogy Ukrajna addig nem kapja meg a  kongresszus által megszavazott katonai segélyt, amíg nem indít vizsgálatot a demokraták elnökjelöltségére pályázó Joe Biden és a fia üzleti ügyeiben. Az elnök tagadta ezt, szokásához híven a Twitteren közölte: sosem mondott ilyet Boltonnak.

Ha Bolton ezt mondja, csak azért teszi, hogy eladja a könyvét.

Az állami hírügynökség amerikai lapértesülésekre hivatkozva azt írta, hogy a volt nemzetbiztonsági tanácsadó könyvéből az NSC ukrán származású amerikai munkatársa, Jevgenyij Vindman szivárogtatta ki az információkat. A férfi annak a szintén az NSC-nél dolgozó Alexander Vindman alezredesnek a testvére, aki az impeachment-eljárás előtti képviselőházi meghallgatásokon az elnök ellen vallott.

Az impeachment szenátusi tárgyalásán a vádat képviselő demokrata párti impeachment-menedzserek John Boltont tanúként akarják beidézni. A menesztett nemzetbiztonsági tanácsadó késznek mutatkozik erre, de erről még nem tűzték napirendre a szavazást. Az impeachment-menedzserek tanúként idéznék be az ukrán származású Lev Parnast is, Rudy Giulianinak, Trump személyes ügyvédjének volt üzlettársát, aki közvetített Giuliani és ukrán tisztségviselők között.

Parnast tavaly letartóztatták azzal a váddal, hogy külföldi országtól kapott összegekkel akarta befolyásolni az amerikai választásokat. Óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, de a bokáján nyomkövetőt kell viselnie. Egy szövetségi bíróság szerint ezért nem is tanúskodhat, mert nyomkövetővel tilos belépni a kongresszus épületébe. Az amerikai sajtó bő terjedelemben számolt be arról, hogy szerdán Parnas a kongresszus épülete előtt sétálgatott, bokáján a nyomkövetővel.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Michael Reynolds

folytatás

Legkedveltebb hírek
Továbbra is kómában tartják Colby Cave-et, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Edmonton Oilers fiatal csatárát, aki hétfőn kapott agyvérzést
2020-04-08 22:31:38 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szabó Dorkát nem csupán a sérülései miatt érzett fájdalom, hanem a vereség is nagyon megviselte
2020-04-08 22:25:48 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Fergeteges medencés bulival ünnepelték a Végjáték során bezsebelt fölényes győzelmet a Kihívók
2020-04-08 22:22:33 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
?Orbán Viktor miniszterelnök az összes szempont és a szakértők figyelembevételével dönt a szombaton lejáró kijárási korlátozás után szükséges további lépésekről” ? mondta Kovács Zoltán államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán
2020-04-08 22:21:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Bajnokok egyszerűen nem értik, hogyan alakulhatott úgy a Végjáték, hogy végül 10:1-re kikaptak
2020-04-08 22:18:40 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Gergő szerint a kudarc oka nem abban keresendő, hogy először versenyzett a Bánya pályán, hanem abban, hogy ezúttal a Kihívók sokkal jobbak voltak nála
2020-04-08 22:17:45 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez