Görbicz Anita is ott lesz a női kéziválogatott mellett

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Görbicz Anita is ott lesz a női kéziválogatott mellett

Szakmai tanácsadóként Görbicz Anita is segíteni fogja Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok munkáját a magyar női kézilabda-válogatottnál. A magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint véglegessé vált a női válogatott szakmai stábjának összetétele a márciusban sorra kerülő győri olimpiai selejtezőre.

Danyi Gábor és Elek Gábor, valamint Görbicz Anita mellett Bakos István kapusedző és Holanek Zoltán erőnléti edző is tagja a stábnak, Balogh László pedig a mentális felkészítésben segít a csapatnak.

?Görbicz Anita szerepvállalása szinte magától értetődő volt, nagyon örülök, hogy ennyire hasonlóan gondolkozott a kérdésben mindegyik fél. Biztos vagyok benne, hogy ? immár a kispadon ? vele még több és jobb tud lenni a magyar válogatott? – nyilatkozta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

Danyi Gábor úgy fogalmazott, a 233-szoros válogatott Görbicz a tapasztalata és a kvalitásai révén fontos láncszeme lesz a csapatnak, hiszen igazi ikonja a magyar kézilabdasportnak.

Szakmailag és emberileg is sokat segíthet, velünk lesz a mérkőzéseken a kispadon is. Most mindenkire szükségünk van a sikeres olimpiai selejtező érdekében

? emelte ki Danyi.

Görbiczre új szerepben számít a GyőrDanyi Gábor újabb egy évre aláírt, ketten szintén hosszabbítottak, két játékos viszont távozik az idény végén.

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes játékos úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés számára, hogy a szövetségi kapitányok számítanak rá a szakmai stábban az olimpiai selejtezőn, így örömmel vállalta a felkérést.

?Nekem is új lesz a feladat, kíváncsian várom az első összetartást, és igyekszem minél jobban segíteni az edzők és a lányok munkáját? ? fűzte hozzá Görbicz, aki nyártól a Győri Audi ETO KC játékosedzője lesz.

A magyar válogatott a vasárnaptól keddig sorra kerülő budaörsi összetartást követően március 20-tól 22-ig Győrben olimpiai selejtezőn vesz részt, amelyen sorrendben Kazahsztán, Szerbia és Oroszország csapatával találkozik. Az első két helyezett kijut a tokiói olimpiára.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

folytatás

Legkedveltebb hírek
Közérdekű sajtóeseményt használt fel a fideszes Schanda Tamás, hogy az ellenzéki pártokat bírálja
2020-03-28 14:18:12 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Ezt Újbuda polgármestere, a DK-s László Imre jelentette
2020-03-28 14:13:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Romániában csaknem 24 ezer embert bírságoltak meg az elmúlt három napban a katonai rendelettel bevezetett kijárási korlátozások megszegése miatt, a kirótt bírságok összege meghaladja a 31,41 millió lejt (2,19 milliárd forint) ? közölte szombaton a stratégiai kommunikációs törzs
2020-03-28 14:02:21 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Társaság a Szabadságjogokért szakmai igazgatója szerint a rendkívüli jogrend, a veszélyhelyzet, valamint az elfogadás előtt álló felhatalmazási törvény megváltoztatják az életünket
2020-03-28 14:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Ezekben a nehéz időkben az embereknek és a vállalatoknak össze kell fogniuk, a forrásokat át kell csoportosítani, hogy minél előbb meg tudjunk birkózni ezzel az új és rendkívül kihívással
2020-03-28 13:52:36 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Temetésről tért haza a szülei lakásába egy mogyoródi férfi, amikor az előzőleg kulcsra zárt ajtót résnyire nyitva találta
2020-03-28 13:52:31 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez