Rózsa helyett: itt a növény, ami segít jobbá tenni a párkapcsolatunkat

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Rózsa helyett: itt a növény, ami segít jobbá tenni a párkapcsolatunkat

A Telenor újdonsága olyan okoscserép, ami mobilinternet segítségével, IoT felhőn keresztül kommunikál egy mobilapplikációval. A rendszer ezen keresztül monitorozza a LovePlant állapotát, szabályozza a fényt és az öntözést. Az eszköz szenzorokkal ellátott öntözőrendszerrel rendelkezik, ami az appon keresztül jelez a tartály vízszintjének állapotáról. A fényt melegfehér LED-izzók adják, melyek a növény számára ideális környezetet teremtenek a növekedéshez. Az izzók reggel 7-től este 7-ig világítanak, így biztosítják a megfelelő fénymennyiséget akár sötét lakásban is.

Digitális bugyit adna a mobilnyomkodókra a TelekomA chippel ellátott alsónemű arra hívja fel a figyelmet, hogy sokan a hálószobában sem a párjukkal foglalkoznak.

A LovePlant ötletét a Flying Objects, a kétszeres Red Dot és iF díjas dizájn stúdió csapata öntötte formába. Az eszköz nem csak egy dizájn kütyü, küldetése is van. A február 14-től futó kampány célja a társadalom perspektívaváltása a digitális kommunikáció negatív hatásával kapcsolatban.

Nem szükségszerű ugyanis, hogy a telefon elidegenítő eszköz legyen, a kapcsolat katalizátora is lehet, ha a digitális kommunikációt nem csupán a napi bevásárlólista megosztására és a családi logisztika intézésére használjuk. A projekt keretében párok jelentkezhetnek, akik közül a 40 kiválasztott kap egy-egy LovePlant okosnövényt a hozzá tartozó mobilapplikációval.

A pár közös felelőssége a növény, hiszen az akkor kapja meg a megfelelő mennyiségű vizet a mobilapplikáció és okoscserép által, ha a napi kihívását a pár mindkét tagja teljesítette. Amennyiben a pár a kihívás bármely szakaszában 1 hétig nem gondoskodik a növényről, az applikáció számos figyelmeztetést követően automatikus locsolásra kapcsol, így védve a növényt a kiszáradástól.

A 30 napon át tartó kihívások közt szerepel többek között pozitív visszajelzés, érzelmek verbális kifejezése, közös élmény felidézése, apró meglepetés és közös program szervezése is. A játékos feladatok éppúgy hasznára válhatnak egy friss szerelmespárnak, mint egy gyermekes házaspárnak, hiszen a kommunikáció alapvető feltétele egy harmonikus, boldog párkapcsolatnak ? ennek megteremtésében lehet némi segítség a modern technológia lehetőségeit használó LovePlant.

Birkás Péter korábbi cikkei íme a különbség egy 120 Hz-es Galaxy S20 és egy 60 Hz-es Galaxy S10 kijelző közöttAmerika egy új tervvel véreztetné ki a HuaweitCsodás videó mutatja be a Xiaomi Mi 10 Pro kamerás képességeit
folytatás

Legkedveltebb hírek
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit
2020-03-29 12:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Százhuszonnyolc éve, 1892. március 29-én született a Vas vármegyei Csehimindszenten Mindszenty Józse
2020-03-29 11:48:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Monumentális szerkezet szállt 1931. március 29-én Budapest fölé. Mintegy harmincezer ember vonu
2020-03-29 10:27:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Online elérhető a világ legrégibb, még mindig létező napilapja, a Wiennerisches Diarium
2020-03-29 10:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Ismert életrajzi tény, hogy Széchenyi István több mint egy évtizedes plátói rajongás után 1836 elején vette, vehette feleségül Seilern Crescence grófnőt
2020-03-29 08:27:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Növekvő veszélyt jelentenek a zöldenergia-beruházások a természetvédelem szempontjából kulcsfontosságú területekre ? figyelmeztet egy új kutatás, amely szerint már több mint 2200 szél-, nap- és vízerőművet emeltek a Föld korábban érintetlen vadonjaiban
2020-03-29 08:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez