Jóízűen falatozott a vérfürdő után a 15 évvel ezelőtti makói kettős gyilkos ? ujjlenyomata buktatta le

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Jóízűen falatozott a vérfürdő után a 15 évvel ezelőtti makói kettős gyilkos ? ujjlenyomata buktatta le

Ujjlenyomata buktatta le azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy 78 éves asszonyt a lányával 15 évvel ezelőtt Makón.  A megölt asszony szerény életet élt, nyugdíját azzal egészítette ki, hogy családi házának egyik szobáját pénzváltónak adta ki. Az 51 éves lánya pedig a közeli iskolában dolgozott takarítóként.

Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője mai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kettős emberölés elkövetésével gyanúsított férfit a daktiloszkópiai vélemény alapján fogták el, és bár megtagadta a vallomást, a szakértői intézet megerősítette, hogy a helyszínen talált genetikai nyomok megegyeznek az övével.

A gyanúsítottnak korábban csak az ujjlenyomat-töredékét rögzítették. Mivel ez nem volt alkalmas a gépi azonosításra, ezért 2004-ben még nem sikerült megtalálni az elkövetőt. Most azonban több száz ujjlenyomatot vizuálisan ellenőriztek, és így jutottak el hozzá.

Korábban az idős nő unokáját gyanúsították a gyilkosságokkal, akit a szagminta alapján választott ki a kutya. A férfit kihallgatták, de a szakértői vélemény szerint nem egyezett a genetikai nyoma a helyszínen találttal, így vele szemben az eljárást megszüntették, majd 2006-ban a nyomozást is, mert nem volt beazonosítható az elkövető.

A kiemelt ügyeket felderítő főosztály tavaly novemberben kezdeményezte a nyomozás folytatását, és ennek során azonosították a feltételezett elkövetőt. A tettes először a szomszédos ingatlanba hatolt be, majd a kerítésen átmászva jutott be a nyugdíjas asszony házába. A nyári konyhában összetalálkozott a 71 éves asszonnyal, akit vascsővel bántalmazott, majd elvágta a torkát. Ezután még másfél-két órát tartózkodott a lakásban, evett, ivott, átkutatta a házat. Ekkor találkozott össze az anyját meglátogató 51 éves nővel, akit ugyanúgy bántalmazott és ölt meg, mint előző áldozatát.

A holttesteket újságpapírral betakarta, majd a vascsövet hátrahagyva távozott. Az elkövető azonban vénás sérülést szenvedett, s a vért még a házban lemosta, ehhez azonban levette cérnakesztyűjét, így ujjlenyomatokat hagyott hátra. A rendőrség most ezeket vetette össze ismét a Makón és Csongrád megye területén élet és vagyon elleni, erőszakos bűncselekményeket elkövetők ujjlenyomataival és így találtak rá a gyanúsítottra.

A több emberen elkövetett emberölés gyanúja miatt letartóztatott 46 éves Sz. Dénes a mórahalmi járásban lakott. Felesége, gyereke nincs és hajléktalanként tengette az életét. Makón egy “magánéleti kapcsolat révén” fordult meg 15 évvel ezelőtt.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A malajziai kormány drasztikus intézkedésekről döntött a múlt héten a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében, aminek az egyik legjelentősebb rövid távú hatása az lehet, hogy a kórházakban hamarosan súlyos hiány áll majd fenn gumikesztyűkből
2020-03-31 17:48:55 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az énekesnő blogja legújabb részében arról ír, hogy rutinos költözőnek számít
2020-03-31 17:34:58 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A lemmingek hangja
2020-03-31 17:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Bernie Sanders vermonti szenátor Twitteren ítélte el a magyar kormány felhatalmazási törvényét
2020-03-31 17:27:30 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A koronavírus miatt a filmipar is jókora válságba került, sorra érkeznek a hírek az elhalasztott premierekről és leállított forgatásokról, és még nem látszik, hogy mi lesz, ha egyszer véget ér a vészhelyzet
2020-03-31 17:17:26 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A kormány gazdasági mentőcsomagját egyelőre csak a nagyobb szállodák és vendéglátóipari egységek élvezik, a főpolgármester ennek kiterjesztését kérte
2020-03-31 17:16:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez