Magyar férfi Olaszországban: ?Sokan számítanak a határok lezárására”

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Magyar férfi Olaszországban: ?Sokan számítanak a határok lezárására”

Egy magyar férfi számolt be az Indexnek az olaszországi koronavírus-helyzetről: Lakatos Tamás, aki Milánóban jár egyetemre azt mondta, érezni a pánikot, több tartományban is katonák által biztosított karantént kellett felállítani a vírus miatt.

A lap kollégája Milánóból vasárnap azt jelentette, hogy a városban nincs jele a vírusnak, Lakatos Tamás szerint viszont az emberek arra készülnek, hogy akár egész Milánót is lezárhatják.

A magyar diák elmondása szerint a környéken az emberek elárasztották a bevásárlóközpontokat, így estére több helyen üressé váltak a polcok. Hétfőtől az összes iskola és egyetem bezár, este hattól pedig a szórakozóhelyek, színházak és a mozik is. Továbbá elmaradnak sportesemények, valamint bezárják a sportközpontokat és edzőtermeket is. 

Megjegyezte, hogy külföldi diáktársai közül sokan hazarepültek, aki pedig ott maradt, bevásárlással igyekszik felkészülni. Úgy véli, nagyon labilis a helyzet, minden nagyon gyorsan történik, így nincs elegendő idő a felkészülésre.

Elkezdték vizsgálni a koronavírus miatt a karanténba került magyar diákokatAz országos tisztifőorvos 14 napra rendelte el a karantént, így addig valamennyien a kórházban maradnak.

Tapasztalatai alapján az emberek mérgesek, a kormányt és a hivatalokat hibáztatják azért, hogy nem tettek meg mindent a vírus megfékezése érdekében. A magyar diák úgy érzi, sokan szigorúbb intézkedéseket várnak, ebbe akár a határok lezárása is beletartozhat, amire egyébként sokan számítanak is.?

Kiemelt kép: MTI/EPA/ANSA/Andrea Fasani

folytatás

Legkedveltebb hírek
A helyi akadálypályát lerombolja egy hatalmas vihar
2020-04-08 17:15:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez