Nevetségesen drága a Huawei mobilja, amin még Google appok sincsenek

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Nevetségesen drága a Huawei mobilja, amin még Google appok sincsenek

Miután a Samsung tavaly februárban megmutatta a hajlítható kijelzővel felszerelt Galaxy Foldot, a Huawei is támadásba lendült, és a barcelonai Mobil Világkongresszuson válaszul megvillantotta saját ilyen típusú készülékét, a Mate X-et. A várakozásokkal ellenben azonban nem igazán sikerült a dél-koreai konkurens megszorongatása ilyen téren, mivel a Mate X még csak forgalomba se került, a Galaxy Folddal ellenben. Azóta történt egy és más, többek közt, hogy az amerikaiak tavaly májusban feketelistára tették a Huaweit, így a kínaiak május után megjelenő androidos modelljein már nem érhetők el alapértelmezetten Google-appok, sem a Google Play áruház.

A Samsung pár hete már a második hajlíthatós mobilt mutatta be, a Galaxy Z Flipet, így várható volt, hogy a Huawei idén sem késlekedik: február 24-én Barcelonában leleplezték a Mate Xs-t, a vállalat legújabb összehajtható okoskészülékét. A Mate Xs a Huawei legújabb 5G-képes chipjére épül, ezáltal az egyik legerősebb és leggyorsabb 5G-okostelefon lesz a kategóriájában, emellett természetesen a fotózási képességekben sem szűkölködik.

Érdemes kiemelni, hogy már ez a modell is nélkülözi a Google szolgáltatásait.

A Mate Xs az első olyan Huawei-készülék, mely a gyártó átalakított AppGallery-vel, a gyártó hivatalos alkalmazás-platformjával érkezik.

Egyszerre mobil és táblagép

A cég elmondása szerint sikerült még tovább fejleszteni a készülék hajlíthatóságáért felelős technológiát, amit Falcon Wing néven emlegetnek, és több mint száz egymásba kapcsolódó részből áll. A cirkónium-alapú fémből készített zsanér a állítólag korábbinál sokkal tartósabb, és garantálja a tényleges 180 fokos hajlíthatóságot. A polimer felépítésű kijelző kialakítása során két réteg csúcsminőségi polyimide anyagot ragasztanak egymáshoz optikailag tiszta ragasztóanyaggal.

Forrás: Huawei

A Mate Xs 8?-es, kifelé hajlítható kijelzőjével valódi FullView élményt biztosít tulajdonosának, aki kedve szerint okostelefonként és tabletként is használhatja az eszközt. A Mate Xs összehajtva ténylegesen egy kétképernyős okostelefonként szolgál, egy 6.6?-es fő-, illetve egy 6.38?-es másodlagos képernyővel. Kihajtva ugyanakkor egy 8?-es tabletté válik, amely mindössze 5,4 mm vastagságú.

A cég a készülék egyik fő előnyeként említi, hogy a Multi-Ablak funkciónak köszönhetően párhuzamosan két alkalmazás is futtatható a készülék képernyőjén, valamint drag-and-drop módszerrel könnyedén át lehet húzni szövegeket, képeket és egyéb dokumentumokat egyik alkalmazásból a másikba ? lényegesen növelve ezzel a munkavégzés hatékonyságát, vagy például két termék összehasonlítását az online vásárlás közben.

Forrás: Huawei

A Mate Xs egy egyedi hűtési rendszert is kapott, kifejezetten a hajlítható forma hűtésére kifejlesztve. A technológia a mikroszkopikus résekkel rendelkező hajlítható grafén tulajdonságait használja ki, így egyszerre hajlik a készülékkel, és biztosítja a teljes felület egyenletes és hatékony hűtését.

Specifikációk terén is bőven szufla a Huawei újdonságában: a Huawei legfejlettebb chipkészlete, a Kirin 990 5G hajtja. Az SoC egy nyolcmagos CPU-t tartalmaz, mely két szupernagy Cortex A-76 magból, két nagy Cortex A-76 magból, illetve négy kicsi Cortex A-55 magból áll. A grafikai teljesítményért a tizenhatmagos Mali-G76 GPU felel, amely a Huawei legerősebb GPU-ja. A mesterséges intelligencia támogatásáért pedig a Huawei Da-Vinci architektúrájára épülő NPU gondoskodik.

A Kirin 990 5G SoC tartalmaz egy 5G-modemet, amely egyszerre biztosítja az erőteljes teljesítményt és az 5G hálózatba kapcsoltságot nagyobb hatékonysággal és alacsonyabb hőkibocsátással. Az SoC a 2G, 3G, 4G, valamint az 5G NSA és SA hálózatokat, továbbá a teljes 5G-spektrumot, valamint az 5G 4G SIM Dual Standby-t is támogatja.

A szelfi is máshogy készül

A Mate Xs-t a Huawei négy lencséből álló kamerarendszerrel látta el. A függőlegesen elrendezett SuperSending Leica Quad Camera rendszer egy 40 MP-es főkamerából (széles látószögű, f/1.8 rekeszidejű), egy 16 MP-es ultraszéles látószögű kamerából (f/2.2. rekeszidejű), egy 8 MP-es telefotó kamerából (f/2.4 rekeszidejű, OIS), valamint egy 3D mélységérzékelő kamerából áll. A kamerarendszer támogatja az OIS és az AI Képstabilizáció kombinációját, így rendkívül stabil képek készíthetők, akár harmincszoros hibrid zoommal is. A rendszer akár az ISO 204800 értékig képes támogatni a fényképek készítését alacsony fényviszonyok között.

Forrás: Huawei

A Mate Xs a szelfiket is forradalmasítja, mivel a hajlíthatóság lehetővé teszi, hogy a felhasználók az önarcképek készítése közben is élvezzék a négykamerás rendszer előnyeit. A Mate Xs-t elég megfordítani, így a másodlagos képernyő használható a szelfik készítéséhez is. Emellett a készülékkel a portrék készítése is interaktívabbá válik, mivel a fotó alanya és a képeket készítő személy a két képernyős kialakításnak köszönhetően a fotózás során könnyedén együtt tudnak dolgozni azon, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az elkészített képekből.

A Huawei Mate Xs Magyarországon elsőként a Huawei Experience Store-ban március végétől lesz elérhető, 999 990 forint ajánlott bruttó fogyasztói áron.

(Kiemelt kép: Huawei)

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Több ezer kamuprofil terjesztett álhíreket a koronavírusrólEzt teszi az aggyal a mobilfüggőségMa lenne 65 éves Steve Jobs
folytatás

Legkedveltebb hírek
A bulvár újságírót, Ramona Mo Landaut holtan találják az újság szerkesztői irodájában
2020-04-08 04:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A nagy büfékocsi-verseny újabb epizódjaiban Amerika-szerte szállnak versenybe a tehetséges szakácsok a saját büfékocsiért és az 50 ezer dolláros díjért
2020-04-08 03:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Müller megkéri Emőket, hogy egy ideig ne látogassa Roland gyűléseit, amiből a doktornő arra következtet, hogy a rendőrség az egykori maffiózót okolja Bence halála miatt
2020-04-08 03:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Egyedi térdvédők / csővezeték nélküli légkondicionálók / üvegfólia/ motorkerékpár kip
2020-04-08 02:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Oldalkocsik / fagyasztott francia pirítós / hűtőkompresszor / turbómotor
2020-04-08 01:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Pénzt vagy éveket!-ben a 10 millió forintos nyereményért minden adásban egy-egy sztárpáros játszik, akiknek semmi más feladatuk nincs, mint kitalálni az eléjük állított civil játékosok életkorát
2020-04-08 01:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez