Rogán-Gaál Cecília teniszbizniszének és a Szijjártó-féle autós üzletnek is jutott a Szerencsejáték Zrt. millióiból

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Rogán-Gaál Cecília teniszbizniszének és a Szijjártó-féle autós üzletnek is jutott a Szerencsejáték Zrt. millióiból

Tavaly novemberben a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. 15 millió forintos szponzorációs szerződést kötött a Bessenyei István érdekeltségével, a Budapest Tenisz Centrum Nonprofit Kft.-vel. A cég tulajdonosa az Excellent Game Mozgásakadémia és Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft., amelyben Rogán-Gaál Cecília, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal volt felesége a felügyelőbizottság tagja. Bessenyei amellett, hogy a kormány kedvenc őrző-védő cégeként emlegetett Valton Zrt. résztulajdonosa, Sarka Kata bulvárszereplő-üzletasszony férje.

Bessenyei nem először jut nagyobb összeghez az állami Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségválallása keretében kiosztott támogatásokat kezelő leánycégtől: 2018 végén egy másik cége, a Netrise Hungary Kft. kapott 40 millió forintot.

Rogán felesége Sarka Kata párjával beszállt a teniszbizniszbeA városmajori teniszközpont új üzemeltetője Bessenyei István, a Rogán család főbérlője, a felügyelőbizottságban az edzőnek tanuló miniszterfeleség személyesen is feltűnik.

Szintén tavaly novemberben ítéltek meg 23 millió forintnyi szponzorpénzt annak a Truck Race Promotion Kft.-nek, amelyben 2017 óta tölt be pozíciót Szijjártó Sarolta, a külgazdasági és külügyminiszter Szijjártó Péter testvére. A céget eddig is elhalmozták közpénzzel, az utóbbi két évben a mostani szponzoráción kívül is csaknem 300 millió forint gurult hozzá a közös kasszából.

Hatmillió forintos szponzorációs megbízásnak örülhetett a többek között a Quimby, a Kiscsillag, és a Pál Utcai Fiúk menedzselését végző ETALON Produkció Kft. 30 milliót kapott közérdekű kötelezettségvállalás keretében az a D.C. Magyarországi Alapítvány, amely imareggelire vitte Amerikába Balog Zoltánt, szintén a Szerencsejáték Zrt. pénzéből. Ugyanígy jutott 7,5 millió forint közpénzhez a Lezsák Sándor-féle Lakitelki Népfőiskola területén működő Nimród Footgolf Sportegyesület. Ebben a hónapban a legnagyobb összeg a Mikulásgyár Alapítványhoz került, a civilszervezet Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata tulajdona.

Rogán-Gaál Cecília, Mészáros Beatrix és a Mikulás jelenlétében nyitott meg a MikulásGyárElőbbi kettő nyilatkozott is.

Tavaly augusztusban 15 millió forintos szponzorációs szerződést tett zsebre Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltsége, a Kultúra a Magyarságért Nonprofit Kft., ugyanezen a jogcímen 10 millió forintot kapott a közmédiában tevékenykedő, a kormánnyal rendkívül elégedett Nacsa Olivér résztulajdonában lévő Showtime Event Kft. A céget 2013-ban Nacsa Showtime Média Kft.-je együtt vette meg a plakátkampányokkal és a havi 525 millió forintos osztalékával ismertté vált Balásy Gyulával, három éven át cégtársak maradtak. Ugyanebben a hónapban 15 milliós szponzorációs szerződést könyvelhetett el a Nemzeti Turisztikai Ügynökség titkos támogatásával is kisegített Zoób Kati divattervező cége, a Kattiz Kft.

20 millió forint közpénzhez jutott az Aeroglobe Kft., amiről nemrég Kövér László házelnök római útja kapcsán írtunk. A házelnököt szállító gépről az Átlátszó nyomozta ki, hogy annak tulajdonosa a  Valton-Sec Kft. és Bessenyei István érdekeltségében áll.  Az Átlátszó szerint a 2005-ös gyártású RAYTHEON HAWKER 800 XPi típusú privát jet a HUN-JET Kft. tulajdona. A cég korábban az Aeroglobe Kft., illetve Valton-Sec Kft. tulajdonában állt, ám előbbi cég kiszállt, és megjelent Sarka Kata férje, Bessenyei István.

A Kövért szállító magánrepülő köti össze Rogánt, a Valton kisebbségi tulajdonosát és Matolcsy unokatestvérétA repülőgép egy Bessenyei István érdekeltségében álló cég tulajdonában van.

Kiemelt kép: Berecz Valter/24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Enyhítettek a korlátozásokon, miután egyetlen fertőzöttet regisztráltak a városban tíz nap alatt
2020-03-29 13:08:29 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Csorbai Ferenc múlt héten azt mondta, a városban gócpont alakulhat ki, miután olyan embernél mutatták ki a vírust, aki több, mint 100 emberrel találkozhatott
2020-03-29 12:53:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Közveszéllyel fenyegetés miatt indult eljárás Csorbai Ferenc ellen
2020-03-29 12:41:29 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Aki eddig a konditerem vagy a munka megszállottja volt, az most otthon könnyen a pohár után nyúl
2020-03-29 12:37:57 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A koronavírus ?arra tanít, hogy az önzőség kudarchoz vezet” – fogalmazott Olaf Scholz a Bild am Sonntag című lapban közölt interjúban, kiemelve: irritáló, amikor nagyvállalatok csak úgy bejelentik, hogy nem fizetnek bérleti díjat
2020-03-29 12:37:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nem sokáig örülhetett a zsákmányának az a 31 éves unokázós csaló, aki több, mint másfél millió forintot csalt ki pár nappal ezelőtt egy idős férfitől Isaszegen
2020-03-29 12:34:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez