Aggódnak a szakemberek a TikTok miatt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Aggódnak a szakemberek a TikTok miatt

Arról már korábban is írtunk, hogy a TikTok egyértelműen a közösségi média legforróbb jelenlegi trendje, és egyre nagyobb teret hódít különösen a fiatal korosztály körében. A platformra mindössze pár másodperces videók tölthetők fel, így meglehetősen kreatívnak kell lennie annak, aki népszerűségre pályázik.

A kínai ByteDance alkalmazásának elképesztően gyors növekedési tempójával kapcsolatban több nagy közösségi szolgáltatás üzemeltetője is aggodalmakat fogalmazott meg. A Reddit vezérigazgatója, Steve Huffman egy panelbeszélgetés során kifejtette, hogy szerinte az app alapvetően olyan, mint egy parazita: a felhasználók tudta nélkül hallgatózik a háttérben, az általa használt ujjlenyomatos technológia pedig biztonsági szempontból borzasztó, ezért ő semmiképpen nem fogja telepíteni a készülékére.

?Aktívan hangoztatom az emberek előtt: ne telepítsék ezt a kémszoftvert a mobiljukra? ? mondta.

A TikTok nem sokkal később azt reagálta a TechCrunchnak, hogy a Huffman által hangoztatott vádak bizonyítékok hiányában teljesen alaptalanok.

Ugyanezen az eseményen a Facebook ügyvezető igazgatója, Sheryl Sandberg elárulta, hogy az ő gyerekei is sokat használják a TikTokot, ami szerinte rémisztő ütemben fejlődik. ?Hatalmasak, nagyon gyorsan terjeszkednek, és hamarabb érnek el nagy számokat, mint mi? ? fogalmazott.

Van is miért aggódni a Facebooknak, hiszen a TikTok tavaly novemberben érte el az 1,5 milliárd letöltést, ezzel 2019 harmadik legnépszerűbb alkalmazása lett, maga mögött hagyva a Facebookot és az Instagramot. Sandberg hozzátette, hogy a TikTokot adatvédelmi szempontból kifogásolja.

?Kínai cég, így ha az emberek aggódnak az adataik miatt, akkor ez esetben bőven van miért?- mondta a Facebook embere, ami némileg furcsán hangozhat a felhasználók adataiból élő szolgáltatás emberének szájából, főleg az utóbbi idők adatbotrányai után.

Elkészült a pornós TikTokA YouPorn is meglovagolja a rövid videók trendjét.

(Kiemelt kép: AFP)

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Érik a botrány az eddigi legdurvább arcfelismerő körülA Google tovább küzd a HuaweiértMegtévesztés miatt vizsgálja a Vibert a versenyhatóság
folytatás

Legkedveltebb hírek
A bulvár újságírót, Ramona Mo Landaut holtan találják az újság szerkesztői irodájában
2020-04-08 04:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A nagy büfékocsi-verseny újabb epizódjaiban Amerika-szerte szállnak versenybe a tehetséges szakácsok a saját büfékocsiért és az 50 ezer dolláros díjért
2020-04-08 03:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Müller megkéri Emőket, hogy egy ideig ne látogassa Roland gyűléseit, amiből a doktornő arra következtet, hogy a rendőrség az egykori maffiózót okolja Bence halála miatt
2020-04-08 03:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Egyedi térdvédők / csővezeték nélküli légkondicionálók / üvegfólia/ motorkerékpár kip
2020-04-08 02:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Oldalkocsik / fagyasztott francia pirítós / hűtőkompresszor / turbómotor
2020-04-08 01:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Pénzt vagy éveket!-ben a 10 millió forintos nyereményért minden adásban egy-egy sztárpáros játszik, akiknek semmi más feladatuk nincs, mint kitalálni az eléjük állított civil játékosok életkorát
2020-04-08 01:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez