Koronavírus: popdalok a kézmosáshoz ? azaz a megelőzéshez

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Koronavírus: popdalok a kézmosáshoz ? azaz a megelőzéshez

Hetek óta másról sem szólnak a hírek, mint hogy a koronavírus ? valamint az influenza és egyéb kórságok ? elleni védekezés egyik legfontosabb eleme a kézmosás, legalábbis abban az esetben, ha szappannal végezzük és legalább húsz másodpercig.

Na jó, de honnan tudjuk, hogy megvolt-e a húsz másodperc?

Persze, számolhatunk is magunkban, de az unalmas. A Bármi megteszi című Woody Allen-film hőse minden kézmosásnál kétszer egymás után elénekli a Happy Birthdayt, mondván ?ennyi idő alatt pusztulnak el a kórokozók?,

és ugyanezt a módszert ajánlja az amerikai járványvédelmi központ is (nem a koronavírus apropóján, hanem bármilyen egyéb esetben is); sőt egy weboldal minden nap jelzi, hogy mely hírességnek énekelhetjük el a szülinapi köszöntőt kézmosás közben.

A Los Angeles Times azokra is gondolt, akik megunták a Happy Birthdayt (ez mindenkit érinthet, nem tudhatjuk, mennyi ideig lesz köztünk a koronavírus), ezért ismert popdalokat ajánl kézmosáshoz.

Például a Toto együttes mindenki által ismert Africa című slágerét; és a cikkben pontosan meg is írják, mekkora részlet eléneklése fedi le körülbelül a húsz másodpercet.

It?s gonna take a lot to drag me away from you / There?s nothing that a hundred men or more could ever do / I bless the rains down in Africa / Gonna take some time to do the things we never had.

De akkor is pont megvan a szükséges időtartam, ha Boy George-ot dalolászunk közben, így:

Karma, karma, karma, karma, karma chameleon / You come and go, you come and go / Loving would be easy if your colors were like my dreams / Red, gold and green, red, gold and green.

Belinda Carlisle Heaven on Earth című klasszikusából is pont a refrén jön ki:

Ooh, baby, do you know what that?s worth? / Ooh, heaven is a place on Earth / They say in heaven love comes first / We?ll make heaven a place on Earth / Ooh, heaven is a place on Earth.

A cikk ajánlja továbbá ? sok egyéb mellett ? Prince Raspberry Beret, Lizzo Truth Hurts vagy épp Eminem Lose Yourself című dalának egy-egy részletét.

Nem rossz ötlet a zenés kézmosás, főleg, ha tényleg ilyen egyszerűen meg tudjuk vele előzni a vírus benyelését/továbbterjesztését. Ugyanitt jegyezzük meg, hogy a házi praktikák közül nem mindegyik tökéletes: nem véd meg a koronavírustól a fokhagyma fogyasztása, mint ahogy a vodkával történő kézmosás sem hatásos.

A daléneklést egyébként korábban egyes hivatalok a zuhanyzáshoz is ajánlották, méghozzá víztakarékossági okokból. Például ha a Beatles Love me do című slágerét ? nagyjából az eredeti tempóban ? végigénekeljük, és addig végzünk is, akkor körülbelül 2 perc 15 másodperc alatt sikerült lezuhanyoznunk.

 

Meglepő profil készült a TikTokon a koronavírus miattAz Egészségügyi Világszervezet (WHO) is regisztrált a fiatalok platformjára.
folytatás

Legkedveltebb hírek
A rendőrség és a Szigetvári Kórház is vizsgálatot indított az ügyben
2020-05-27 22:03:37 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez