Új Budapest Bár-dalok a szerelemről és a vágyról ? lemezpremier

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Új Budapest Bár-dalok a szerelemről és a vágyról ? lemezpremier

Az eredetileg egy lemezre összeállt zenekarnak az idei immár a nyolcadik sorlemeze. A március 15-én megjelenő, Ha megtehetném című új lemez témája a szerelem, a vágy, címadó dalát Lovasi András írta.

Az albumon tizenegy énekes ? Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Szűcs Krisztián, Tóth Vera ? és a Budapest Bár öt kiváló zenésze tizennégy dallal szerepel.

A CD-n négy vadonatúj dal ? Lovasi András, Frenk, Szűcs Krisztián, Keleti András szerzeményei ? valamint új feldolgozások és koncert kedvencek is helyet kaptak. Az új lemezt a 24.hu-n hallgathatja meg először:

??

Új lendületet a cigányzenének

A Budapest Bár zenekar az eddig eltelt 13 év alatt bebizonyította, hogy cigányok és magyarok valódi kreatív közösségben, hosszú távon is tudnak együtt dolgozni és maradandót alkotni.

A Budapest Bár vezetője, Farkas Róbert a Zeneakadémián végzett. Karrierjét a 100 tagú Cigányzenekarban kezdte, akikkel már nagyon fiatalon beutazta a világot. Az utazások során szerzett nyitottsága később arra késztette, hogy a klasszikus zenei irányzatoktól távol eső világokat is kipróbáljon: játszott balkáni zenét, autentikus cigányzenét és rockzenét is. A hegedű és gitár mellett harmonikán és zongorán is játszik. Felesége Gáncs Andrea menedzser, akivel együtt alapították a Budapest Bár zenekart, melynek Farkas a vezetője is.

Farkas Róbert eredeti szándéka az volt, hogy ? életben tartva és megújítva a régi hagyományokat ? új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának. így született meg a generációkat átívelő Budapest Bár. 

Régi dallamok új köntösben

A zenekar a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb formációjává. Egyik fő vonzerejét a könnyűzenei all star-jellegnek köszönheti, vagyis annak, hogy a magyar rockzene ismert énekesei vesznek részt benne. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik, a védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra ? ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak.

Kiemelt kép: Erdélyi Gábor

folytatás

Legkedveltebb hírek
Aki túl a popcornmozin túl bármilyen szinten érdeklődik a filmművészet iránt, annak ma is megkerülhetetlen Rainer Werner Fassbinder életműve, annak hatása
2020-06-02 09:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Kedd reggelre újabb 29 magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel 3921 főre nőtt a fertőzöttek száma
2020-06-02 08:58:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Utólag kiderült, hibás volt a 30 éves férfi teszteredménye
2020-06-02 08:52:12 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést
2020-06-02 08:46:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Az egyik emeleti oldalfolyosóról zuhant ki a 40-es éveiben járó nő
2020-06-02 08:45:14 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Meghalt Christo bolgár származású csomagolóművész, aki a világ számos emblematikus épületének és tájképi elemének, köztük a párizsi Pont Neuf híd és a berlini Reichstag épületének művészi színvonalú becsomagolásával vált világhírűvé 2009-ben elhunyt feleségével, Jeanne-Claude-dal
2020-06-02 08:27:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez