2000 milliárd dolláros gazdasági csomagot fogadott el az amerikai szenátus

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
2000 milliárd dolláros gazdasági csomagot fogadott el az amerikai szenátus

Elfogadta az amerikai szenátus az új típusú koronavírus-járvány okozta gazdasági sokk enyhítését célzó, 2000 milliárd dollár értékű gazdaságélénkítő csomagtervet helyi idő szerint szerda éjszaka, amely így pénteken majd a képviselőház elé kerül.

A washingtoni törvényhozás felsőháza egyhangúlag, kétpárti egyetértésben, mind a 96 jelen lévő szenátor támogatásával hagyta jóvá a példa nélküli léptékű, máris történelminek minősített tervezetet. Elemzők arra számítanak, hogy a képviselőházon is gyorsan át fog menni a törvény, amelyet Donald Trump elnök ? közlése szerint ? azonnal alá is fog írni.

A javaslat nagyvállalatokat, közép- és kisvállalkozókat, továbbá szövetségi államokat és városokat támogató intézkedéseket tartalmaz, s segít az adófizetők napi gondjainak enyhítésében is.

A voksolás előtt a szenátorok heves vitába keveredtek, egyesek azt jósolták, hogy végül el is halasztják a szavazást. Nem rögtön alakult ki ugyanis egyetértés a munkanélkülieknek megállapított javadalmazás megszövegezésében. Három republikánus szenátor amiatt aggodalmaskodott, hogy a megfogalmazás, amely nem munkanélküli segélyt, hanem munkanélküli biztosítást említ, a munkaadókat inkább elbocsátásokra ösztönözné.

Steny Hoyer, a képviselőház demokrata párti frakciójának vezetője bejelentette: pénteken szavaznak a tervezetről. Lesznek képviselők azonban, akik várhatóan nem tudnak majd voksolni, két törvényhozónál ugyanis diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést.

Ha elfogadják, ez lesz már a harmadik nagy gazdasági csomag, amelyet a koronavírus miatt megszavazott az amerikai kongresszus. Ahogyan Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakcióvezetője fogalmazott: ?ez nem gazdaságélénkítő csomag, hanem gyorssegély?.

A Johns Hopkins Egyetem friss adatai szerint a járvány okozta halálesetek száma szerdán átlépte az ezret az Egyesült Államokban.

New York lett a koronavírus amerikai epicentruma, a kórházai legfeljebb egy hétig bírják mégElaludt a város, amelyik sosem alszik, és megtippelni sem lehet, mikor ébred fel a rémálomból. Az államban akár a lakosok 80 százaléka is megfertőződhet, és ha New York nem kap azonnal segítséget, az nagyon sok halálos áldozattal járhat.

Kiemelt kép:

folytatás

Legkedveltebb hírek
A ZRI Závecz Research Intézet reprezentatív közvélemény-kutatása szerint március első felében viszonylag stabilak maradtak a pártpreferenciák
2020-04-01 07:02:45 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg, írja a koronavirus
2020-04-01 06:58:14 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A luxusfeleség már egy éve posztol olyan videókat a közösségi oldalára, amiken szaval
2020-04-01 06:55:45 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A klubtulajdonosok kedden videokonferencia keretében megszavazták, hogy már a következő szezontól 12-ről 14 csapatosra bővítik a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának mezőnyét, írja az MTI
2020-04-01 06:50:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
?Nagyon fájdalmas két hét vár az amerikaiakra? – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján kedden este a Fehér Házban
2020-04-01 06:50:18 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Washington Állami Egyetem kutatói megállapították, hogy a leggyakoribb negatív reakciók a kannabiszra többek között a szorongás, a paranoia és – meglepő módon – a köhögés – írja az EurekAlert
2020-04-01 06:50:12 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez