A NOB-ot átkozzák a törökök a koronavírussal fertőzött bokszolóik miatt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A NOB-ot átkozzák a törökök a koronavírussal fertőzött bokszolóik miatt

A koronavírus-járvány miatt továbbra is számos sportesemény marad el világszerte, a törökök pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot okolják két megfertőződött ökölvívójuk miatt.

A Török Ökölvívó Szövetség bírálta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot amiért delegációjának három tagja – két bokszoló és a csapatvezető – koronavírussal fertőződött meg a londoni olimpiai kvalifikációs tornán.

Eyup Gozgec elnök szerint nem szabadott volna megrendezni a viadalt, mivel addigra már számos sportesemény elhalasztásáról döntöttek világszerte.

Kiemelte: a NOB munkacsoportjának felelőtlensége hozzájárult a fertőzéshez. Az ökölvívó torna március 14-én kezdődött és egészen 24-ig tartott volna, de végül 17-én félbeszakították.

Eddig tartott a bokszolók értelmetlen hősködéseMiközben a koronavírus miatt alig tartottak sporteseményeket, Londonban olimpiai selejtezőn rendeztek. Hétfő estig.

Londonban 40 országból 350 sportoló, köztük több magyar indult, az 57 kilós Gálos Roland kvótát is szerzett.

Az utolsó pillanatban jött a nagy magyar bravúrMielőtt még félbeszakadt a kvalifikációs boksztorna, Gálos Roland tokiói kvótát szerzett.

Az NHL három fontos eseményét is elhalasztotta bizonytalan ideig. Nem rendezik meg június 1. és 6. között Buffalóban a fiatal amatőrök központi tesztjét, június 18-án Las Vegasban a szezonzáró díjkiosztót, valamint június 26-án és 27-én Montrealban az amatőr játékosbörzést, a draftot.

Az egyik kanadai sportszergyártó cég, a Bauer átalakítja termelését, így a hokisok plexi szemvédője helyett ezentúl átlátszó arcvédőt, egyfajta maszkot gyárt majd.

A Rio de Janeiró-i szövetségi államban április 30-ig biztosan nem rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket, így például a Libertadores Kupa címvédője, a Flamengo sem tud pályára lépni.

Tovább halasztották az autós gyorsasági NASCAR-sorozat folytatását, május 9-ig biztosan nem rendeznek futamokat az Egyesült Államokban.Közben Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke azt mondta, változatlanul reménykedik abban, hogy sikerül majd befejezniük a Serie A félbeszakított idényét.

Az elnök még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy csak júliusban, vagy augusztusban zárul a 2019/2020-as szezon, ehhez azonban lehet, hogy külön engedélyt kell kérniük a nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) szövetségtől.

Gravina úgy fogalmazott, az utolsó lehetséges pillanatig bízik abban, hogy be tudják fejezni a bajnokságot, és személyes vereségként élné meg, ha a csapatok nem tudnák lejátszani a hátralévő meccseiket.

Kiemelt kép: Elif Ozturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Csak egy olyan egészségügy lehet hatékony, ahol a rendszer középpontjában a beteg áll, körülötte pedig egységben a segítő szakemberek, ezért minden megosztó intézkedés káros lehet a betegek számára ? hangsúlyozta a Magyar Orvosi Kamara
2020-06-06 15:06:56 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A kristályként ismert pszichoaktív szerből másfél mázsa drogot állíthatott volna elő az őrizetbe vett társaság
2020-06-06 14:53:15 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A TV2 korábbi műsorvezetője, Gombos Edina évekkel ezelőtt Floridába költözött a családjával, ahol teljesen új életet kezdett
2020-06-06 14:49:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken módosította a szájmaszkviselésre vonatkozó ajánlását azzal, hogy a védőeszközök használatát különösen olyan helyeken javasolja, ahol magas a koronavírus-fertőzöttek száma, illetve nehézségekbe ütközik a távolságtartási szabályok betartása, írja az MTI
2020-06-06 14:48:13 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Mint pénteken megírtuk, zúgolódnak a gyógyszerészek, amiért ők nem részesülnek az egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos juttatásából
2020-06-06 14:39:45 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Elgázolt egy vontató egy kisgyermeket Aszódon szombaton, tudta meg a Blikk
2020-06-06 14:32:58 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez