Tokió 2020: nem biztos, hogy a helyszínek jövőre is rendelkezésre állnak

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Tokió 2020: nem biztos, hogy a helyszínek jövőre is rendelkezésre állnak

Az egy évvel, egyelőre még bizonytalan új időpontra halasztott tokiói olimpia kapcsán kevés biztosat tud mondani a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Amit tényként kezelhetünk, az az, hogy aki már szerzett kvótát, annak nem kell izgulnia, biztos résztvevő lesz jövőre is.

Eldőlt, hogy elhalasztják a tokiói olimpiátA foci-Eb után a nyár másik nagy sporteseményét is eltolták egy évvel.

Thomas Bach azt is nyilatkozta, a következő négy hétben határozzák meg az olimpia új időpontját. A NOB elnöke az újraszervezés feladatának nagyságát egy óriási kirakóshoz, Puzzle-hoz hasonlította és hangsúlyozta, ha egyetlen darabja nem illeszkedik pontosan a helyére, úgy összedől a kártyavár.

Miközben a kiindulópont, amihez képest lehet visszaszámolni és akciótervet készíteni, az a 2021-re halasztott olimpia új időpontja, a legfontosabb kérdés; ki fizeti azt az irdatlan töbletköltséget, amivel mindez jár?

Az insidethegames.biz exkluzív cikket közölt, amelyben azt írják, Yoshir? Mori, a Tokió 2020 elnöke levelet írt mind a 33, az olimpia programjában szereplő nemzetközi sportszövetségnek. Az elnök elég egyértelmű jelzésként arra figyelmeztet; ?hatalmas kihívást jelent a döntés, hogy az olimpiai játékok halasztásával járó elkerülhetetlen többletköltségeket kik fizessék”. Magyarra fordítva, nyilván szeretné, ha az extra költségből nemcsak a rendező ország, de minden érdekelt kivenné a maga részét.

Miből jön a hatalmas költség?

Thomas Bach e héten elismerte, nincs garancia arra, hogy a helyszínek a koronavírus világjárvány miatt a jövő évi játékokon is rendelkezésre állnak.

Az olimpiák eddigi gyakrolata szerint

az olimpiai- és médiafalu több ezer lakását a játékok végeztével, jelen esetben 2020 októberétől már értékesítették, az ideiglenes létesítmények bontásának a helyét szintén hasznosítják általában, számos előzetes jövő évi foglalással rendelkezhetnek a sportcsarnokok, stadionok is.

Tokió 2020 vezérigazgatója, Toshir? Mut? erre ráerősítve úgy fogalmazott, az első, csütörtökön tartott ülés alapján úgy látják, az időpont és a pénzügyi kérdés eldöntése mellett az újratervezett olimpia helyszíneinek biztosítása a munkacsoport egyik legfontosabb és legköltségesebb prioritása.

Ezek mellett a még szükséges kvalifikációs versenyek lebonyolítása, az olimpiai a jegyvásárlás-és a több ezer önkéntest újraszervezése ujjgyakorlatnak tűnik.

(Kiemelt kép: getty images)

folytatás

Legkedveltebb hírek
A 4 ember százezreket, értékes ékszereket csalt ki idős emberekből, letartóztatták őket
2020-06-06 15:52:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Csak egy olyan egészségügy lehet hatékony, ahol a rendszer középpontjában a beteg áll, körülötte pedig egységben a segítő szakemberek, ezért minden megosztó intézkedés káros lehet a betegek számára ? hangsúlyozta a Magyar Orvosi Kamara
2020-06-06 15:06:56 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A kristályként ismert pszichoaktív szerből másfél mázsa drogot állíthatott volna elő az őrizetbe vett társaság
2020-06-06 14:53:15 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A TV2 korábbi műsorvezetője, Gombos Edina évekkel ezelőtt Floridába költözött a családjával, ahol teljesen új életet kezdett
2020-06-06 14:49:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez