Kicsi sugár, fájdalmas pisilés: ezek gyakori vizelési gondok férfiaknál! Mi lehet az oka, és hogyan segíthetünk mindezen? (x)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Szorongást okozhatnak a vizelési problémák

Egy férfi számára sokkal kellemetlenebb lehet, ha vizelési problémákkal küzd. A nyilvános vécékben ki van téve az állandó méregetésnek és összehasonlításnak. Ha túl kicsi sugárban jön a vizelet, vagy ha közben fájdalomérzet is jelentkezik, az sok férfinál felér a megsemmisüléssel. Az is kellemetlen, ha valakinek túl sokszor kell vécére mennie, emiatt a vizelettartási problémákhoz szociális szorongás is társulhat. Azok a férfiak, akiknek túl sokszor kell könnyíteniük magukon, és nem biztosak abban, hogy időben elérnek a mellékhelyiségbe, gyakran visszahúzódókká válhatnak. Idővel nem járnak moziba, színházba, még a kedvenc focimeccsüket is kihagyhatják a vizeléssel kapcsolatos félelmeik miatt.

Mi okozhatja a problémát?

Vizelési gondokat okozhat a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás, ami zömében 50 év feletti férfiakat érint. Ilyen esetben a prosztata sejtjei felszaporodnak, ami miatt a prosztata mérete megnő. Előfordulhat, hogy nyomni kezdi a húgycsövet, és befolyásolja a húgyhólyag működését.

Ha a pisilés fájdalommal jár, nyomás vagy égő érzés jelentkezik a húgycsőben, a vizelet pedig csak gyenge sugárban jön, akkor a problémát valószínűleg krónikus, nem bakteriális prosztatagyulladás okozza. Míg a prosztatamegnagyobbodás főleg az 50 évesnél idősebb férfiak problémája, a prosztatagyulladás a fiatalabbakra jellemző. A kellemetlen tüneteken nehéz enyhíteni.

Mi segíthet?

A krónikus prosztatagyulladással küzdő betegek jellemzően több orvost is felkeresnek, mire kitapasztalják vagy megtanulják, hogy mi az, ami az antibiotikumos kezelés mellett segít enyhíteni a tüneteiket. Ilyen segítség lehet a Proxelan kúp, amelynek hatásosságát klinikai vizsgálat is bizonyítja. Azoknak a pácienseknek, akiknél az antibiotikum-terápiát Proxelan kúppal egészítették ki, nagyobb mértékben csökkentek a tüneteik, mint azoknak, akik csak az antibiotikumot kapták. A Proxelan azért is előnyös, mert helyi hatású készítmény, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma forrása van. A szexuális aktivitást nem befolyásolja károsan. Vény nélkül kapható a patikában, ezért könnyű hozzájutni. Ápoló hialuronsavat és gyógynövényeket tartalmaz.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
folytatás

Legkedveltebb hírek
A Gyógyszerészi Kamara elnöke a döntéshozók helyett kért elnézést tőlük, amiért indokolás nélkül lekerültek a listáról
2020-06-06 08:59:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
23-28 fok lesz szombaton és estére is csak 21 fokra hűl le a levegő
2020-06-06 08:42:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Továbbra is az Egyesült Államokat sújtja leginkább a betegség, Indiában pedig felívelőben van a járványgörbe
2020-06-06 08:39:21 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Nemzetközi sajtószemle, 2020. június 6. (Külföld)
2020-06-06 08:28:24 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez