Operatív törzs: Egyértelműen növekszik a fertőzöttek száma az egész országban

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Operatív törzs: Egyértelműen növekszik a fertőzöttek száma az egész országban

Cikkünk frissül…

Szív- és érrendszeri, valamint anyagcsere betegségben szenvedett az a 71 éves férfi, aki a koronavírus-járvány legutóbbi halálos áldozata Magyarországon ? mondta el az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Egyértelműen növekszik a fertőzöttek száma az egész ország területén,

jelentette ki a tiszti főorvos, és nem is mindig igazolható egyértelműen a fertőzés útja. Emiatt újra felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki minimalizálja a másokkal való találkozást, és csak a legszükségesebb esetben hagyja el az otthonát. Hozzátette, akinek van kerékpárja vagy autója, azzal járjon munkába a tömegközlekedési eszközök helyett.

Lakatos Tibor az operatív törzs ügyeleti központ vezetője elmondta, hogy az elrendelt és érvényben lévő házi karanténok száma 10 668-ra emelkedett. Eddig 36 főt figyelmeztettek, 210 helyszíni bírságot szabtak ki, 341 főt pedig feljelentettek. Vannak olyanok, akik rendszeresen megszegik a korlátozásokra vonatkozót szabályokat, a rendőrség ezekben az esetekben kénytelen a figyelmeztetés helyett súlyosabb szankciót kiszabni.

A kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt eddig 1187 figyelmeztetést alkalmaztak és 162 feljelentést is tettek. Elmondta azt is, hogy eddig 32 esetben indítottak büntetőeljárás rémhírterjesztés miatt.

A büntetés-végrehajtásban folytatni fogják az arcmaszkok gyártását, emiatt új gépeket is beállítanak. Emiatt nem csak több maszkot tudnak majd előállítani, hanem lehetőség lesz arra, hogy az egyszer használatos védőeszközök mellett többször mosható maszkokat is tudjanak készíteni az elítéltek.

Újságírói kérdésre Müller Cecília megerősítette, hogy a szív- és érrendszeri betegséggel küzdők, valamint a tüdőbetegek különösen veszélyeztetettek, ezért az olyan intézményekben, ahol ilyen betegeket kezelnek, komolyabb protokollokat alkalmaznak. Szintén kérdésre elmondta azt is, hogy az allergiával, illetve asztmával küzdő betegek is nagyobb kockázatnak vannak kitéve.

Az is elhangzott, hogy már kiadták a koronavírus kézikönyvét és az egészségügyi szolgáltatók ez alapján végzik az ellátást. A teszteknél a WHO ajánlása alapján két vizsgálatot végeznek el azért, hogy biztos eredményt kapjanak.

Még nem jelent meg a koronavírus a magyar börtönökben,

mondta el Lakatos Tibor, hozzátéve, hogy a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka már a járvány korai időszakában intézkedett arról, hogy lassítsák a vírus terjedését.

585-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma MagyarországonElhunyt egy 70 éves férfi, de a gyógyultak száma is nőtt.

Kiemelt kép: 24.hu/Ivándi-Szabó Balázs

folytatás

Legkedveltebb hírek
Valeria bevallja a lelkésznek, hogy Belinda nem a húga, hanem valójában a lánya, de a szülei el akarták kerülni a szégyent, ezért mindenkinek azt hazudták, hogy Chema felesége újra gyereket vár
2020-05-29 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Első cégét egy nappal a pályázati lehetőség megnyílása előtt alapította
2020-05-29 22:29:57 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Elérkeztünk videósorozatunk utolsó fejezetéhez. Elevenítsd fel az Exatlon Hungary utolsó hetének leg
2020-05-29 22:29:18 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Elérkeztünk a végső összecsapás napjához
2020-05-29 22:23:47 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A legtöbb fertőzött továbbra is az Egyesült Államokban van
2020-05-29 22:19:06 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az Exatlon Hungary utolsó versenynapján Adu és Dave küzdenek meg a férfi fődíjért, azaz a 15 millió forintért! Hogy ki lesz a győztes, kiderül hétfőn 19
2020-05-29 22:16:22 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez