A Facebook pénzzel támogatja az újságírókat a koronavírus-járvány idején

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Facebook pénzzel támogatja az újságírókat a koronavírus-járvány idején

A sajtó munkatársai rendkívüli körülmények között dolgoznak, hogy folyamatosan tájékoztassák az embereket a COVID-19 járvány idején. Mivel az emberek a helyi újságírókhoz fordulnak, hogy fontos információkat kapjanak arról, hogyan lehet megvédeni barátaikat, családjukat és közösségeiket, ezeket az újságírókat különösen súlyosan érinti a jelenlegi gazdasági válság.

A Facebook Újságírói Program (FJP) és az Európai Újságíró Központ (EJC), egy nonprofit szervezet, mely Európa-szerte számtalan kiadóval működik együtt, ma bejelentik az Európai Újságírás COVID-19 Támogatási Alapot, hogy

segítsenek az európai újságíróknak a fontos történetek megírásában, amikor mindannyiunknak a legnagyobb szüksége van rájuk.

Az EJC-nek eljuttatott 3 millió dolláros gyorssegéllyel a Facebook a leginkább rászoruló, kis-, és közepes méretű médiumok és újságírók munkáját támogatja a járvány által legfőképp sújtott európai országokban annak érdekében, hogy segítse működésüket és a koronavírussal kapcsolatos tudósításaik fennmaradását a helyi közösségek számára.

Az EJC meghatározott kritériumok alapján dönt arról, hogy ki kap finanszírozást és a Facebooktól függetlenül kezeli a támogatásokat, tehát egy támogatás megítélése nem függ attól, hogy egy hírmédium milyen mértékben használja a Facebook eszközeit és termékeit. A támogatás felhasználható olyan kezdeményezésekre, mint például egy dedikált koronavírus-hírlevél elindítása, fizetések emelése, több szabadúszó újságíró felvétele vagy közösségi csoportok, helyi szintű adatjelentések, online események és egyéb, hasonló kezdeményezések létrehozása.

Kép: Getty Images

A Facebook ezen kötelezettségvállalásának gerince egy 100 millió dolláros pénzügyi alap, amellyel a vállalat kifejezetten a hírmédiát támogatja a COVID-19 járvány alatt. Ezen kívül a vállalat egymillió dolláros támogatást nyújt helyi hírek előállítására, egymillió dolláros támogatást a tényeket ellenőrző szervezetek számára, és további egymillió dollárral támogatja a Nemzetközi Tényszerűség-ellenőrző Hálózatot (International Fact-Checking Network). Az FJP mostanáig összesen 300 millió dollárt fordított az újságírók támogatására világszerte, változatos témákat lefedő hírprogramok és együttműködések keretében.

?A helyi hírszervezetek Európa-szerte a túlélésért küzdenek? – mondta Adam Thomas, az Európai Újságírói Központ igazgatója. ?A világjárvány kereskedelmi hatásai mélyen érintik az újságírókat is, akik minimális forrásokkal kénytelenek végezni létfontosságú munkájukat. Azonnali támogatás nélkül a helyi és közösségi sajtó nem lesz képes tájékoztatni az embereket és felvenni a harcot az álhírek ellen. Az Európai Újságíró COVID-19 Támogatási Alap célja az újságírók védelme, akik a válság idején szorosan együttműködnek a közösségükkel.?

Főkép: Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
A nagyobb oxigénfelvétellel járó, testet átmozgató edzés jó hatással van az agyra
2020-06-06 14:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Százötvenkét éve, 1868. június 6-án született Robert Falcon Scott angol sarkkutató, aki a Déli-
2020-06-06 13:04:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Ayn Rand kíméletlen kapitalista filozófiája fiatalok ezreit ragadta annyira magával, hogy a Trump előtti korszakban gyakorlatilag belőlük táplálkozott az amerikai Republikánus Párt jobbszárnya
2020-06-06 12:08:28 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Úgy tűnik, nem ragaszkodunk az azonnali váltáshoz, mármint ami a Windows-verziókat illeti
2020-06-06 12:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Múlt-kor elhozta Önöknek a történelem feltehetőleg legtöbb utódot nemző alfahímjeit, elmerültünk Uganda véreskezű diktátora, Idi Amin Dada uralta évek keserű mocsarában, mélyére ástunk az utókor Földnélküli Jánosról alkotott képének igazságtartalmában, és elborzadással olvastunk Pompeji halálra ítélt lakóinak utolsó perceiről
2020-06-06 11:45:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
1944. június 6-án kezdődött meg a második világháborúban a történelem legnagyobb part
2020-06-06 10:52:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez