42 polgármester kéri Orbánt, hogy teszteljenek mindenkit az idősotthonokban

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
42 polgármester kéri Orbánt, hogy teszteljenek mindenkit az idősotthonokban

Nyílt levelet küldött Orbán Viktornak negyvenegy polgármester és a főpolgármester, amelyben arra kérik a miniszterelnököt, hogy teszteljenek mindenkit az idősotthonokban. A levelet változtatás nélkül közöljük:

?Városaink választott polgármestereiként, a polgáraink iránt érzett aggodalom miatt, az értük viselt felelősségünk okán felszólítjuk a kormányt, hogy haladéktalanul rendelje el az ország összes idősotthonában a lakók és a dolgozók koronavírus-tesztelését és történjen meg ez a teljes szociális ellátórendszer esetében is. Az országszerte egyre több, idősotthonokhoz köthető eset világosan mutatja, hogy a jelenlegi eljárásrend nem megfelelő, a szűrések elmaradása, azok “felesleges költségnek” minősítése emberéletekbe kerülhet. Követeljük, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak beteget negatív teszt nélkül. A hatályos jogszabályok egyértelműen a kormányhivatalok feladatául szabják, hogy járvány idején gondoskodjanak a laboratóriumi vizsgálatok elvégzésének feltételeiről, és a fertőzés megelőzésének, terjedésének leküzdéséhez szükséges anyagokról, eszközökről. A kormány szervei a törvényben rögzített és az emberéletek megóvásához szükséges feladataikat jelenleg nem látják el. Féltjük az időseinket és a dolgozóinkat, nem engedhetjük, hogy hibás és felelőtlen kormányzati hozzáállás, a tesztelés hiánya veszélyeztesse egészségüket, életüket. Nincs több türelem! Kezdjék meg a tesztelést most!”

Az aláírók a következők, kormánypárti városvezető nincs közöttük:

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Botka László, Szeged polgármestere Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere Péterffy Attila, Pécs polgármestere Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere Nemény András, Szombathely polgármestere Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere Csőzik László, Érd polgármestere Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere Szűcsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere Nyirati Klára, Baja polgármestere Hegedűs Péter, Balmazújváros polgármestere Janiczak Dávid, Ózd polgármestere Lengyel Róbert, Siófok polgármestere Balogh Csaba, Göd polgármestere Hiesz György, Gyöngyös polgármestere Budai Lóránt, Jászberény polgármestere Schwartz Béla, Ajka polgármestere Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere Veres Pál, Miskolc polgármestere Máté Antal, Nyírbátor polgármestere Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere Gémesi György, Gödöllő polgármestere Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere Fazekas László, Albertirsa polgármestere Mikola Gergely, Encs polgármestere Göbl Richárd, Budakalász polgármestere Leidinger István, Pomáz polgármestere V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere Örsi Gergely, a II. kerület polgármestere Kiss László, a III. kerület polgármestere Déri Tibor, a IV. kerület polgármestere Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere Pikó András, a VIII. kerület polgármestere Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere László Imre, a XI. kerület polgármestere Tóth József, a XIII. kerület polgármester Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere Gajda Péter, a XIX. kerület polgármestere

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

folytatás

Legkedveltebb hírek
Népszerű ételek, gyorsan elkészíthető finomságok, konyhai trükkök, érdekességek és vidám hangulat
2020-05-28 12:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez