A Fradiból és az Érdből erősített a Dunaújváros kézicsapata

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Fradiból és az Érdből erősített a Dunaújváros kézicsapata

A csütörtöki sajtótájékoztatón Gurics Attila, a DKKA menedzsere elmondta, hogy a játékoskeret még nincs kész, nagyjából 90 százalékos. Vágó Attila vezetőedző a következő időszakban fogja kialakítani a szakmai stábot ? tette hozzá.

Egyelőre négy kézilabdázójuk van a dunaújvárosiaknakVágó Attila lesz nyártól a DKKA női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

A következő szezontól Dunaújvárosban kézilabdázik a magyar válogatott átlövő, Debreczeni-Klivinyi Kinga (FTC), az utánpótlás válogatott szélső, Schatzl Natalie (Érd) ? a válogatott Schatzl Nadine húga ?, illetve a montenegrói válogatott kapus, Anastasija Babovic (Buducnost).

A DKKA-t erősíti jövőre Barján Bianka átlövő, Román Dorina irányító, Sziráki Boglárka irányító és Wéninger Alexa kapus.

Gurics Attila közölte, hogy a kilenc távozó közül nyolcnak (Bouti Fruzsina, Csapó Kyra, Grosch Vivien, Itana Cavlovic, Sirián Szederke, Szekerczés Luca, Triscsuk Krisztina, Zeljana Stojak) lejár a szerződése június végén, Camila Micijevic közös megegyezéssel távozik.

Három játékosa maradt az érdi női kézilabdacsapatnakA megváltozott körülmények miatt mindenki távozik, Szabó Edina és Rácz Marianne fiatalokból építene csapatot.

A tavalyi keretből négyen maradtak, Mihály Petra, Kazai Anita, Szalai Babett és Braun Csenge. Mellettük a helyi akadémiáról kerül fel az első csapat keretébe Szalma Zita, Fodor Neszta, Takács Cecília, Husti Hanna, Pál Eszter, Jovovity Jovana, Ferenczy Fruzsina, Molnár Beatrix és Nick Viktória.

A tervek szerint a felkészülést július elején kezdi meg a csapat.

Barta Endre alpolgármester szerint Mátyás Gábor ügyvezető és Gurics Attila vezetésével olyan csapat formálódik, amely sok örömet fog okozni a szurkolóknak a jövőben. Jelezte, hogy a főszponzor-jelölttel a sajtótájékoztató után egyeztetnek, segítségével a csapat jövője hosszú évekre biztosítva lesz.

Kérdésre elhangzott, hogy ötven százalékkal csökkentették a stáb és a játékosok fizetését a következő időszakra.

A Dunaújváros a nyolcadik helyen végzett a koronavírus-járvány miatt félbemaradt idényben.

Kiemelt fotó: MARIJAN MURAT / dpa Picture-Alliance via AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egyetlen magyar sincs egyedül, üzeni diplomás honfitársainak a miniszterelnök
2020-05-28 13:37:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
2020-05-28 13:15:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A vírus okozta Covid-19 betegségben elhunytak száma 11 újabb halálos áldozattal 669-re nőtt
2020-05-28 13:13:55 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Kannibalizmusra utaló, 150 millió éves kövületeket tárták fel Coloradóban – számol be az MTI
2020-05-28 13:07:13 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnöke Nagy Márton - más fontos vezetői megbízatása miatt - csütörtökön lemondott alelnöki tisztségéről - tette közzé a jegybank honlapján
2020-05-28 13:03:03 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez