Moszkva megye katonai segítséget kért

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Moszkva megye katonai segítséget kért

Katonaorvosok segítik majd a Covid-19 elleni védekezést Moszkva megyében a régió kormányzója, Andrej Vorobjov kérésére – jelentette be pénteken Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

Sojgu szerint a hadseregnek támogatnia kell azokat az intézményeket, amelyek nehéz helyzetbe kerültek, köztük a hadiipari komplexum üzemeit. Hangsúlyozta: a katonai megrendeléseket teljesíteni kell.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester azzal a kéréssel fordult Mihail Misusztyin miniszterelnökhöz, hogy az orvosi egyetemek negyed- és ötödéves hallgatóit készítsék fel a koronavírus elleni küzdelembe való bekapcsolódásra.

Anasztaszija Rakova polgármester-helyettes szerint az orosz főváros egészségügyi rendszerének több mint 40 százalékát a Covid-19 elleni küzdelemnek rendelték alá.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a következő héten dönti majd el, hogy meghosszabbítja-e az egész országra a létfontosságú ágazatok és szolgáltatások kivételével meghirdetett kényszerszabadságot és egyéb korlátozó intézkedéseket. Arról, hogy ezek konkrétan milyenek legyenek a helyi sajátosságnak megfelelően, a régiók vezetői döntenek.

Veronyika Szkvorcova, a Szövetségi Orvosbiológiai Ügynökség vezetője azt mondta, hogy a belső elemzés szerint a járvány május 1-jén éri el csúcspontját Oroszországban. A főváros vezetése közölte, hogy a “májusi ünnepek” alatt, vagyis a május 1-jei munkaünnep és a május 9-i győzelem napja között nem fog enyhíteni a kötelező önizoláció követelményein.

Anton Alikhanov, Kalinyingrád megye kormányzója ugyanakkor bejelentette, hogy az irányítása alatt álló exklávéban – az orosz régiók közül elsőként – elkezdi feloldani a kijárásra és a nem létszükségleti igényeket kielégítő cégek működésére elrendelt tilalmat. A maszkviselés és az emberek közötti távolságtartás viszont továbbra is kötelező marad.

Valentyina Matvijenko, az orosz parlament felsőházának elnöke a Rosszija 24 hírcsatornának nyilatkozva azt tanácsolta az oroszoknak, hogy idén a világjárvány okozta bizonytalanság miatt ne tervezzenek külföldi utazásokat.
Szergej Razov római orosz nagykövet az Interfax hírügynökség szerint egy televízisó műsorban bejelentette, hogy Lombardia után három másik olasz tartomány, Piemont, Puglia és Friuli-Venezia-Giulia kormányzója is kérte, hogy az Olaszországba vezényelt orosz katonák nyújtsanak segítséget a koronavírus elleni küzdelemben.

Az orosz katonai tárca arról adott ki tájékoztatást, hogy az orosz katonai szakemberek olasz kollégáikkal közösen több mint 70 lombardiai településen fertőtlenítették az idősgondozó otthonokat. 79 épületet és egyéb objektumot, valamint több mint 600 ezer négyzetméternyi belső helyiséget és 110 ezer kilométernyi szilárd útburkolatot tisztítottak meg. Bergamóban emellett egy orosz-olasz tábori kórház is üzemel.

Oroszországban egyébként az elmúlt egy nap alatt az igazolt fertőzések száma 5849-cel nőtt, és elérte a 68 622-őt. A növekmény Moszkvában 2957, Moszkva megyében 611, Szentpéterváron pedig 253 volt, ezzel a fertőzések száma ezekben a régiókban 36 897-re, 7889-re és 2711-re módosult. A Covid-19 betegség halálos áldozatainak száma országosan 50-nel 615-re, Moszkvában pedig 37-tel 325-re nőtt. Oroszországban jelenleg 5568 gyógyultat tartanak nyilván.

Koronavírus - Még több hír a témában SOTE-rektor: A koronavírusban meghaltak jelentős többsége sosem került lélegeztetőgépre Kellemetlen dolog derült ki a Facebookról Lengyelországban május végéig marad a távoktatás
folytatás

Legkedveltebb hírek
Az országban az utóbbi két napon is meghaladta, illetve megközelítette a 600-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzések száma
2020-07-11 19:46:07 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Kigyulladt egy szalmabálákat szállító kamion és rakománya Lepsénynél, a rendőrség teljes szélességében lezárta a 7-es főutat ? közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel
2020-07-11 19:31:54 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
?Tegnap (pénteken) tömegtiltakozásokat tartottak a kormány és a főügyész lemondását követelve
2020-07-11 19:20:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
 Két hónapos ázsiai oroszlánkölykök lettek egy római állatkert legújabb sztárjai
2020-07-11 19:16:58 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
 Már a vakok és gyengénlátók is elmondatják a véleményüket online a nemzeti konzultációs honlapon
2020-07-11 19:16:43 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
 Minden idők legnagyobb erdőtüze pusztíthat az Amazonas országaiban a helyi erdészek szerint
2020-07-11 19:16:31 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez