Michael Jordan legendás vitáját egy magyar is látta

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Michael Jordan legendás vitáját egy magyar is látta

Akár még Dávid Kornél, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének egyetlen magyar játékosa is feltűnhet a Chicago Bulls 1997/98-as szezonját, illetve Michael Jordan pályafutását feldolgozó dokumentumfilm-sorozat következő epizódjaiban.

Még mindig döbbenetes látni, Michael Jordan hogyan szegte meg a fizika törvényeitMiközben a világon mindenhol leálltak a profi sportok, a rajongók pedig ki vannak éhezve az új tartalomra, a Netflix ledobta a Jordan-bombát. A világ legjobb kosárlabdázója ismét megmenti a napot.

A magyar kosaras ugyan csak egy évvel később mutatkozott be az NBA-ben, ám az utókor számára megörökített idényt megelőzően az előszezonban együtt készült a kerettel.

Ahogyan a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában elmondta, neki is megvan a legendás edző, az utolsó chicagói idényére készülő Phil Jackson által átadott ? a klub, a csapat beosztását és szabályait tartalmazó ? kézikönyv, amely a Last Dance (Utolsó tánc) munkacímet kapta.

A tízrészes alkotást Európában a Netflixen keresztül lehet elérni, a magyar címe: Michael Jordan ? Az utolsó bajnokságig.

A sorozat első két epizódját múlt vasárnap mutatták be. Dávid Kornél elmondta, a készítők nagyon jól megtalálták az arányt abban a tekintetben, hogy ne csak a kosárlabda-rajongókat érdekelje az alkotás, hanem azokat is, akik nem követték figyelemmel azt az időszakot. Hozzátette, a sorozat várhatóan a folytatásban is arra keresi majd a válaszokat, hogy miképpen tudott ekkora sikereket elérni az a csapat, amelyben ennyi különböző személyiség, Jordan mellett Scottie Pippen vagy éppen Dennis Rodman játszott. Emellett megtudhatják a nézők, miért is tartják Jordant minden idők legjobb kosárlabdázójának, és talán még az elmúlt évtizedekben LeBron James-en felnőtt generáció tagjai is elgondolkoznak.

Az ember, aki nélkül Michael Jordan nem lett volna az, akiScottie Pippent sokan csak minden idők legjobb kosarasának első számú segítőjeként emlegetik, noha a legnagyobb ikonok közé tartozik.

Dávid Kornél megjegyezte, kissé ?önző módon? figyelte az első két részt abból a szempontból, hogy vajon feltűnik-e a képkockákon, de egyelőre az edzőtáborból még nem sok jelenetet vágtak be a készítők. Nem tartja kizártnak, hogy még feltűnik, ugyanis Jordannek volt egy emlékezetes összeszólalkozása a horvát Toni Kukoccsal, amit ő személyesen követett végig.

Az első két epizódot 6,3 millióan követték az Egyesült Államokban, ami az ESPN történetben abszolút csúcs a dokumentumfilmek között.

Kiemelt kép: TANNEN MAURY / AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Exkluzív interjút adott Laura Codru?a Kövesi, az Európai Ügyészség vezetője, aki Romániában korrupt politikusok tucatjait juttatta börtönbe
2020-07-06 23:12:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Belinda azzal zsarolja Alejandrót, hogy ha nem veszi feleségül, mindenki kap egy példányt a fotóból, melyen Mauróval csókolózik
2020-07-06 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Újabb játékosok küzdöttek meg a milliókért A Piramis játékában
2020-07-06 22:43:48 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Veszélyben a Bajnokok Ligája-indulás.
2020-07-06 22:38:51 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Többek között a Joy, az Éva és az Apa magazin is a Marquard Mediához tartozik
2020-07-06 22:31:36 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Anna kifejtette A Piramis műsorában, hogy ő csupán statisztaként szerepel a stúdióban játékostársa mellett, ugyanis nyereményét teljes egészében fel szeretné ajánlani Heninek, akitől rengeteg időt és pénzt elvett az élet borzalmas betegsége miatt
2020-07-06 22:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez