FBI: A kínai kormány hackerei akadályozhatják a járvány elleni védekezést

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
FBI: A kínai kormány hackerei akadályozhatják a járvány elleni védekezést

A tárca és az FBI kiberbiztonsággal foglalkozó részlegei szerint Kína ?valószínű célkeresztjében” vannak az ország azon intézményei ? kórházak, kutatóintézetek, egészségügyi szolgáltatók, patikák ?, amelyek a koronavírus-járványra adandó válasszal foglalkoznak.

Kína próbálkozásai komoly fenyegetést jelentenek

? fogalmaztak a szerdai közleményben, jelezve, hogy a lehetséges érintetteknek ?meg kell tenniük a szükséges lépéseket számítógépes rendszereik védelmében”. Egyben felszólították ezen intézményeket, hogy bármilyen gyanús jelről azonnal tájékoztassák az illetékes szerveket.

Kifejtették, hogy az amerikai hatóságok a kínai kormányzathoz köthető ?kiberszereplőket és nem hagyományos adathalászokat figyeltek meg, amint értékes szellemi tulajdont és adatokat próbáltak törvénytelenül megszerezni oltóanyagokkal, gyógymódokkal és vírustesztekkel kapcsolatban”. Mindez a kommüniké szerint ?veszélybe sodorja a biztonságos és hatékony kezelési lehetőségeket”.

Amerikai sajtójelentések szerint az utóbbi napokban többször is felhívták a figyelmet arra, hogy kínai hackerek megpróbálnak hozzáférni a Covid-19-re vonatkozó amerikai kutatásokhoz. Washingtoni tisztségviselők többször jelezték a nyilvánosság előtt is, hogy egyre több számítógépes támadás ér kormányzati hivatalokat és egészségügyi intézményeket egyes országok és bűnözői csoportok részéről.

Koronavírus - Még több hír a témában ? FBI: A kínai kormány hackerei akadályozhatják a járvány elleni védekezést Az Iszlám Állam kihasználja a koronavírust Már letölthető a hazai járványügyi nyomkövető app

Kiemelt kép: MTI/AP/Mark Schiefelbein

folytatás

Legkedveltebb hírek
?128-szor megüzenték nekem fideszes fürkészek és portyázók, hogy vonuljak vissza a belpolitikából? ? közölte a főpolgármester
2020-07-04 10:10:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A szövetség szerint a koronavírus miatt, de nem ez az egyetlen ok
2020-07-04 10:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez