Fürjes Balázs nem lelkesedik a budapesti Trianon-megemlékezésért

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Fürjes Balázs nem lelkesedik a budapesti Trianon-megemlékezésért

Karácsony Gergely főpolgármester arra kérte a fővárosiakat, hogy június 4-én, 16 óra 30-kor egyperces néma megállással emlékezzenek Trianon 100. évfordulójára, álljon le a tömegközlekedés is, az ATV megkeresésére pedig a Fidesz is helyeselte a kezdeményezést.

Szkeptikusabban fogalmazott viszont az Egyenes beszédben Fürjes Balázs budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár, azzal együtt, hogy elmondása szerint ő mindenkit támogat, ?aki szeretne emlékezni, emlékeztetni és a összetartozás gondolatát erősíteni?.

Hogy ez a legjobb megoldás-e, hogy egy kétmilliós város forgalmát csúcsidőben megállítsuk, ezt most még nem tudjuk. Én magam jobban szeretem az olyan megemlékezéseket, amiben mindenki szabad akaratából vehet, vagy éppen nem vehet részt

? tette hozzá Fürjes, aki nem szeretné, hogy a kényszerűség miatt a visszájára forduljon és feszültségekhez vezessen a megemlékezés, de mivel ez lesz az első ilyen alkalom, ?meglátjuk, beválik-e?.

A Lánchíd felújítása kapcsán az államtitkár elmondta, eszük ágában sincs háborúzni a fővárosi vezetéssel, pusztán tanácstalanok. Korábban ugyanis személyesen Karácsony adott át neki és Gulyás Gergelynek egy mérnöki szakvéleményt, abban pedig az szerepel, hogy halaszthatatlan a Lánchíd felújítása, amit most a főpolgármester ? arra a hivatkozva, hogy a kormány által biztosított hatmilliárd forint nem elég a munkára ? bizonytalan időre mégis elhalasztana.

Ez nagyon fontos kérdés, mert egy híd leszakadhat, és mégis csak az emberek biztonságáról van szó

? jelentette ki Fürjes, aki szerint ma nem lehet megmondani, hogy tényleg kevés-e a Lánchídra szánt forrás, ez csak a közbeszerzés lefolytatása után derülhetne ki, a válság miatt pedig akár kedvezőbb ajánlatok is érkezhetnek a munkára. Karácsonnyal abban maradtak, hogy napokon belül leülnek egymással, és megpróbálnak megoldást találni.

Karácsonyék szerint Vitézy olyanért kritizálja őket, amit nem is akarnakBudapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója szerint semmi szükség a városligeti parkolóházra, az önkormányzat azt mondja, nem is akarja megépíteni.

Kép: Fülöp Dániel / 24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
A sorozat minden része két, valóban megtörtént orvosi esetet dolgoz fel színészek
2020-07-16 01:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Von Arnstett megkapja a várva várt levelet, az osztály pedig sorsjegy lázban ég
2020-07-16 01:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Vera és Péter úgy látja, hogy Dóra állapota javuló tendenciát mutat
2020-07-16 00:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Zenés szórakoztató műsor
2020-07-15 23:55:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez