Müller Cecília: Az elhunytak 4 százalékának nem volt alapbetegsége

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Müller Cecília: Az elhunytak 4 százalékának nem volt alapbetegsége

A kormány törvénybe foglalja a barnamezős akcióterületek fogalmát, hogy segítsék hasznosítani a városi rozsdaövezeteket? mondta Fürjes Balázs Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

A cél elérhető árú, jó minőségű új otthonok építése és egyben az évtizedek óta pusztuló, de jó elhelyezkedésű területek megnyitása. Az itt épülő lakások áfája 5 százalék lesz, a lakásbérlés pedig áfamentes lesz.

Változatlanul alacsony szinten tudjuk tartani az egész ország területéről az új fertőzöttek számát ? közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Mint mondta: továbbra is érvényes, hogy körülbelül 4 százaléknyi az elhunytak közül, akiknél alapbetegséget nem találtak, de olyan hirtelen és súlyos formában zajlott a betegség, hogy életüket vesztettek.

Az összes aktív fertőzött 30 százaléka kórházban ápolt beteg, 25-en vannak súlyos állapotban, ők lélegeztetőgépre szorulnak.

Jó hír az, hogy változatlanul a fiatalkorúak és a gyerekek megbetegedési száma nem nő, a 0-14 évesek száma az egész járvány időtartama alatt 50 fő, ha 19 éven aluliakat nézzük, akkor mindössze 80 fő ? mondta az országos tiszti főorvos.

Müller Cecília emlékeztetett, hogy 30 éven aluli elhunytat nem regisztráltak Magyarországon a járvány teljes időtartama alatt,  100 ezer főre vetítve pedig öten haltak meg Magyarországon.

Az országos tiszti főorvos bejelentette, hogy új beutalási rendet adtak ki az egészségügyi szolgáltatók, kormányhivatalok részére és a népegészségügy részére. Ehhez egy betegútra vonatkozó algoritmust is összeállítottak, segítve a kiigazodást, hogy melyik beteget hol látják el, kit melyik egészségügyi intézményben kell elhelyezni.

Az eljárás lényege, hogy a koronavírusos és nem koronavírusos betegeket két külön vonalon kezelik.

Tekintettel a járvány lecsengő szakaszára és a kevés új betegre, koncentrálják az ellátási szinteket, lehetőségeket, hangsúlyozta, ezzel felszabadítva azokat az egyéb betegségben szenvedők részére az egészségügyi szolgáltatásokat, amelyekre szükségük van.

A hazai védőoltási helyzettel kapcsolatban Müller Cecília azt mondta: változatlanul érvényes, hogy a gyerekkori kötelező védőoltásokban nincs elmaradás, minden magyar gyermek a megfelelő életkorban az életkorhoz kötött kötelező védőoltását megkapta és megkapja most is.

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy a kormány a szerdai kormányülésen elemzi majd a járványügyi helyzetet, az itt született döntésekről pedig Gulyás Gergely tájékoztat majd csütörtökön.

Koronavírus - Még több hír a témában Csökkent az aktív fertőzöttek száma, meghalt hat újabb beteg Biden féleszűnek nevezte Trumpot, amiért az beszólt neki a maszkviselés miatt Semjén nyújtotta be a különleges jogrend megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Hat évvel ezelőtti szintre vetette vissza a fővárosi újlakás-piacot az ismét 27 százalékra emelt újlakásáfa, valamint a koronavírus és a rozsdaövezeti kedvezmények miatti kivárás
2020-07-13 15:49:22 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az Egyesült Államok, Kína és az Egyesült Arab Emírségek hamarosan gyors egymásutánban indít ember nélküli űrhajókat a Marshoz
2020-07-13 15:19:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A szerb vasút tájékoztatása szerint, július 14-től felfüggesztik a kelebiai határon át zajló vasúti forgalmat a szerbiai vírusvészhelyzet miatt, ezért átmenetileg szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között ? közölte a Mávinform
2020-07-13 15:15:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A legfőbb indokok a költségek csökkentése, a fő tevékenységre fókuszálás és a kapacitásgondok megoldása
2020-07-13 15:14:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Meghaladja a 255 millió forintot is az az uniós pénz, amit Szatmáry Kristóf érdekeltsége szakított az utóbbi három évben
2020-07-13 15:13:04 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A büntetett előéletű német férfi hetek óta vándorol a vadonban, íj és legalább öt lőfegyver van nála
2020-07-13 15:11:43 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez