Az elbocsátások mellett profiltisztításra kényszerülnek a cégek

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az elbocsátások mellett profiltisztításra kényszerülnek a cégek

A jelenlegi krízis következtében a megkérdezett társaságok majdnem kétharmada (65%) portfólió-átalakítására kényszerül annak érdekében, hogy felkészüljön a válsághelyzet utáni korszakra. A felmérésben résztvevők több mint fele (57%) gondolkodik azon, hogy 12 hónapon belül megváljon legalább egy üzletágától. A válaszadók 72 százaléka úgy véli, már korábban értékesítenie kellett volna egyes érdekeltségeit.

Az elbocsátások után most kivárásra játszanak a cégekCsak a Vasas területén mintegy 50 ezer dolgozónak szűnhetett meg a munkája.

54 százalék a krízis hatására folytatja vagy felgyorsítja tranzakciós terveinek előkészítését vagy megvalósítását. A bevételeket a cégek leginkább új technológiai beruházások finanszírozására (52%) fordítanák, hogy lépést tartsanak a gyorsan változó fogyasztói igényekkel.

A portfólió-átalakítás a multinacionális vállalatok magyarországi leánycégeit sem fogja elkerülni. A jelenlegi helyzetben a sikeres eladások előkészítése ráadásul jóval nagyobb erőfeszítést igényel a piaci szereplőktől ? emelte ki Nagy Ferenc, az EY tranzakciós tanácsadással foglalkozó üzletágának szakértője.

?A sikeres üzletkötés érdekében érdemes napirenden tartani a cég működésének és eszközállományának rendszeres felülvizsgálatát? ? tette hozzá a tanácsadó.

Az értékesítések előnyeit a korábbi tapasztalatok is alátámasztják. A 2008-2010-es világgazdasági válságra üzletágak eladásával reagáló vállalatok teljes részvénytulajdonosi hozama (TSR) 2010-2018 között átlagosan 24 százalékponttal lett magasabb, mint a portfóliót változatlanul hagyó társaságok esetében.

Kiemelt kép: MTI / Varga György

folytatás

Legkedveltebb hírek
A fegyveresek túszul ejtettek hívőket. A rendőrség mintegy negyven embert őrizetbe ve
2020-07-11 18:07:02 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az etnikai önképek mostanában Magyarországon egészében nem erősödnek
2020-07-11 18:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Egy amerikai belsőépítész, Kelly Wearstler nemrégiben egy bútorokat és más kiegészítőket kínáló internetes piactéren, a 1stdibs-en fedezte fel az olasz Borghesani által 1969-ben gyártott bárszekrényt, amit talán nem egyszerűen csak az Apollo-11 történelmi repülésével egyidőben, hanem annak hatására született meg
2020-07-11 17:58:27 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez