Orban megmagyarázta születésnapi ?bűneit?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Orban megmagyarázta születésnapi ?bűneit?

Romániában pillanatok elterjedt a Facebookon egy fotó, amelyen a kormányfő oldott hangulatban dohányzik néhány minisztere társaságában. A Ludovic Orban születésnapján, május 25-én készített fényképen senki sem viselt maszkot, noha ez kötelező, miközben a dohányzás tilos az irodahelyiségekben.

A Transindex szerint egy tévéműsorban a kormányfő most azt mondta, 40 éve dohányzik, de próbálja elhagyni rossz szokását.

Emberek vagyunk, néha tévedünk. Negyven éve dohányzom. Sajnálom, ami történt, elnézést is kértem. (…) 17 éves koromban kaptam rá a dohányzásra, negyven éve szívom. Megpróbáltam leszokni róla, egyszer sikerült is. 1999-ben majdnem egy évig nem dohányoztam, aztán a napfogyatkozáskor az az ötletem támadt, hogy rágyújtsak. A fontos az, hogy ha hibázol, ismerd be, és próbáld meg jóvátenni.

A kormányfő hozzátette: nem szeretne rossz példát mutatni a fiataloknak, de születésnapja volt, a kollégái meglepték, és úgy adódott, hogy ?elengedték magukat?. Nem próbálta kideríteni, ki készítette a fotót, szerinte azt a szociáldemokraták terjesztették, de bármely politikai alakulat kihasználna egy ilyet a támadásra. Ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, az vesse rá az első követ, aki biztos abban, hogy büntetlen, és szerinte az ellenzéki pártban nemigen van, aki követ emeljen rá.

A kedélyes iszogatás, szivarozgatás, a maszkviselés elmulasztása miatt 3000 lej büntetést fizetett. A kormányfő kezdeményezte, hogy bírságolják meg. A kormány szerint a miniszterelnök úgy véli, a szabályok mindenkire érvényesek, a betöltött tisztségtől függetlenül, és a szabálysértést a törvény által előírt módon kell szankcionálni, kivételezés nélkül. A képeket egyébként a kormányfő közösségi oldalára is feltöltötték.

Koronavírus - Még több hír a témában Újra lehet alkoholt venni, ünneplő tömeg lepte el a boltokat Dél-Afrikában Nagy Anikó: a járvány visszatér, az éberség közügy A koronavírus velünk marad

A Maszol.ro a tévéműsorból azt is idézte, hogy Ludovic Orban kizárta kormánya átalakítását, szerinte már az is rossz fényt vetne a kabinetre, ha erről beszélnének. Azt mondta, egyetért Klaus Iohannis államfővel, hogy nem esedékes egy átalakítás, mert ?rendkívül sok a munka?.

Az erről szóló híreket ?alaptalannak? nevezte, úgy fogalmazott: egy kormányátalakításról nem beszélnek, hanem tájékoztatnak róla, miután megtörtént. Szerint ez ?minden demokratikus országban így történik?, ugyanis, ha egy tárcavezető leváltásáról beszélni kezdenek, az azonnali tekintélyvesztéssel jár.

Orban az uszító mellett, Iohannis fellebbezMindketten úgy vélik, igazságtalan a büntetés.

Kiemelt kép: Ludovic Orban / Facebook

folytatás

Legkedveltebb hírek
Kriszti és a rapper nem gondolkodtak azon sokáig, hogy összeköltözzenek-e, ugyanis a Sztárok és párok forgatásán Curtis elárulta, hogy első találkozásuk után már másnap felmerült az ötlet
2020-07-15 23:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Martin Campbell Szereplők: Jackie Chan, Pierce Brosnan, Rufus Jones, Mark Tandy,
2020-07-15 23:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez