Szlovéniában terjeszkedhet a TV2 és a takarékbankos Vida József

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Szlovéniában terjeszkedhet a TV2 és a takarékbankos Vida József

Ajánlatot tett a szlovén Planet TV megvásárlására a TV2 ? értesült a Necenzurirano nevű helyi oknyomozó portál. A lap úgy tudja, hogy a Vida József érdekeltségében álló magyar kereskedelmi tévé egy horvát vállalkozóval, Ivan Caletával verseng a csatornáért. A Planet TV-t január óta árulja a szlovén állam tulajdonában álló Telekom Slovenije, de hivatalos információt még nem közöltek a potenciális vevőkről. Vida a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Mészáros Lőrinc holdudvarába sorolják, és azzal vált országosan ismertté, hogy vállalta, ő veszi meg a TV2-t egy bizalmi vagyonkezelőn keresztül.

A Takarékbank vezére bejelentkezett a TV2-értFolytatódik a fideszes osztozkodás a Vajna-örökségen. Vida József Mészáros Lőrinc cégei közelében tűnik fel.

A Necenzurirano emlékeztet, hogy még csak négy hónapja annak, hogy kormányra került az Orbán Viktorral jó viszonyt ápoló Janez Jansa, ugyanakkor a magyar terjeszkedés már évekkel ezelőtt megkezdődött. Ahogy arról a 24.hu-n is több cikkben beszámoltunk, a Janez pártját, az SDS-t támogató Nova24TV, illetve a Nova obzorja kiadó is az egykori MTVA-s Schatz Péter érdekeltsége, aki Habony Árpád körének tagja.

Ugyanakkor Planet TV felvásárlásával már egy nagyobb fordulat következne be a szlovén médiapiacon, mert itt már nem egy párttévéről van szó, hanem egy országos elérésű médiumról ? hívja fel a figyelmet a lap. Ráadásul van egy személy, aki már most összeköti a magyar és a szlovén tévéket: Pavel Stanchevet 2019 tavaszán nevezték ki TV2 Média Csoport Zrt. médiacsoport vezérigazgatójává, de a bolgár szakember Janez Jansa első kormánya idején még a Planet TV igazgatója volt, egészen 2013-ig.

A Planet TV nincs jó helyzetben, 2019 végén 20 millió eurós tőkemínuszban volt, egyes információk szerint 30 millió euróval tartozik a Telekom Slovenijének. Amennyiben június 30-ig nem kap tőkeinjekciót, a cég fizetésképtelenné válhat. Ez a határideje a cég eladásának is, de a végső szót ? egy nemrég életbe lépett törvény alapján ? a szlovén gazdasági minisztérium fogja kimondani. A járványhelyzet miatt ugyanis a külföldi befektetőknek értesíteniük kell a minisztériumot, amely aztán eldönti, hogy a tranzakció veszélyt jelent-e Szlovénia biztonságára.

Kiemelt kép: 24.hu/Ivándi-Szabó Balázs

folytatás

Legkedveltebb hírek
A prosztatagyulladásnak akut és a krónikus megjelenési formája lehetséges
2020-07-15 00:32:04 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Boldogabbá tesz Nemcsak a jó szex, önmagában az orgazmus is rendkívül jó hatással van a szervezetre, függetlenül attól, hogy párban vagy egyedül éri el valaki
2020-07-15 00:31:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Végre itt a nyár, hódolhatunk a nyári sportoknak. A nagy lelkesedés közepette azonban nem árt,
2020-07-15 00:29:53 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A prosztatagyulladás az életminőségünket rombolja A krónikus nem bakteriális prosztatagyulladás fiatal férfiakat érintő betegség, 50 éves kor alatt ezzel a problémával fordulnak legtöbben az urológushoz
2020-07-15 00:00:19 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Krisztián elmondja Adélnak, hogy honnan ismeri Szaszát
2020-07-15 00:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Zenés szórakoztató műsor
2020-07-14 23:55:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez