A kormány megmagyarázta, miért nem kellett oszlatni a Deák téren, és miért kapott újabb milliárdokat a 800 embert kirúgó Mészáros

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A kormány megmagyarázta, miért nem kellett oszlatni a Deák téren, és miért kapott újabb milliárdokat a 800 embert kirúgó Mészáros

Kedden a parlamentben az azonnali kérdések között a jobbikos Stummer János azt kifogásolta, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán egy olyan zártkapus futballmérkőzésről jelentkezett be Dzsudzsák Balázs társaságában, ahová ?halandó ember? nem tehette be a lábát. ?Maguknak mindent lehet?? ? kérdezte Stummer.

Szijjártó Péter azt felelte: a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szabályzata szerint zártkapus mérkőzésekre a részt vevő klubok meghatározott számban vendégeket hívhatnak, ezért a Magyar Kupa elődöntőjén először az MTK, utána a Budapest Honvéd meghívására vett részt. Szerda este pedig ott lesz a kupadöntőn is (igaz, az már nem lesz zárt kapus), mivel Csányi Sándor MLSZ-elnökkel együtt felkérték a kupaátadásra.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője arról beszélt: a kormány az elmúlt 10 évben tudatosan megosztotta a magyar nemzetet és ez a gyűlöletpolitika oda vezetett, hogy ma rasszista tüntetések történhetnek a fővárosban. Hogyan lehet az, hogy békés demonstrálókat több százezer forintra megbüntetnek, addig nyílt, rasszista tüntetést nem oszlatnak fel, a rendőrök végignézik annak lebonyolítását ? tette fel a kérdést a Deák téri megmozdulásról.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára nem adott érdemi választ, ehelyett arról beszélt, hogy az MSZP kormányázását vipera, kardlapozás és gumilövedék jellemzi, akkor nem volt számukra fontos a belső béke. Hozzátette: Tóth Bertalan most nemzeti összetartozásról beszél, miközben 2004-ben a határon túli magyarok ellen kampányoltak. Korábban a jobbikosokat nácizták, most pedig együtt indulnak velük a választásokon ? jegyezte meg.

A DK-s Arató Gergely ugyancsak arra volt kíváncsi, miért nem oszlatta fel a rendőrség a törvénytelen tüntetést. Közölte: a felvételeken jól látszik, hogy a jelenlévők egy része rasszista jelszavakat skandált, és politikai akciónak használta az eseményt, ami így a gyülekezési törvény hatálya alá esik, gyűlésnek minősül. Szerinte a rendőrség politikai utasításra nem lépett fel. Kontrát Károly, a belügyi tárca államtitkára ezzel szemben azt mondta, a Deák téren a gyülekezési törvény hatálya alá eső esemény nem történt, a rendőrség megítélése szerint kegyeleti megemlékezés zajlott. Egy közösség tagjai gyászolták társukat, aki tragikus körülmények között veszítette életét  ?mutatott rá.

?Ha nem fogják vissza a cigány vezetők a sajátjaikat, akkor nagyon nagy problémák lesznek?Felvonulást tartott a Mi Hazánk Mozgalom a Deák téri kettős gyilkosság miatt. Bár a Pesti Srácok korábbi cikkéből az derül ki, hogy a gyilkosság elkövetője nem cigány származású, a felszólaló politikusok cigánybűnözésről beszéltek.

Mészáros Lőrinc 186 milliárd forintot kapott, és mintegy ugyanennyi, 200 milliárd körül jutott az állásukat vesztő emberek támogatására ? emlékeztetett a Párbeszéd-frakcióvezetője, Szabó Tímea, miként az MSZP-s Szakács László is arról beszélt, hogy Mészáros elbocsátott 800 embert, majd a kormány mégis ?megjutalmazta? őt 17 milliárd forinttal.

Szijjártó erre azt mondta, a versenyképesség-növelő vissza nem térítendő támogatások feltételrendszere világos, az elmúlt egy évben foglalkoztatottak statisztikai átlaglétszámát kell megtartani a támogatás odaítélése után. 806 vállalat adott be pályázatot, ők összesen 376,7 milliárd forintnyi beruházást vállalnak, amivel mintegy 143 ezer munkahelyet mentenek meg. Az pedig nem számít, hogy egy vállalatvezető melyik politikai oldallal szimpatizál, Kóka János és Leisztinger Tamás cége is nyert a pályázaton ? tette hozzá a miniszter.

Kép: MTI/Kovács Tamás

folytatás

Legkedveltebb hírek
A prosztatagyulladásnak akut és a krónikus megjelenési formája lehetséges
2020-07-15 00:32:04 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Boldogabbá tesz Nemcsak a jó szex, önmagában az orgazmus is rendkívül jó hatással van a szervezetre, függetlenül attól, hogy párban vagy egyedül éri el valaki
2020-07-15 00:31:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Végre itt a nyár, hódolhatunk a nyári sportoknak. A nagy lelkesedés közepette azonban nem árt,
2020-07-15 00:29:53 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A prosztatagyulladás az életminőségünket rombolja A krónikus nem bakteriális prosztatagyulladás fiatal férfiakat érintő betegség, 50 éves kor alatt ezzel a problémával fordulnak legtöbben az urológushoz
2020-07-15 00:00:19 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Krisztián elmondja Adélnak, hogy honnan ismeri Szaszát
2020-07-15 00:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Zenés szórakoztató műsor
2020-07-14 23:55:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez