Órákig kellett egy koronavírusos beteg mellett feküdnie egy vecsési nőnek a Dél-pesti kórházban

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Órákig kellett egy koronavírusos beteg mellett feküdnie egy vecsési nőnek a Dél-pesti kórházban

Órákig feküdhetett egy 27 éves vecsési nő egy igazoltan koronavírusos beteg mellett a Jahn Ferenc dél-pesti kórházban ? számolt be az esetről az RTL Klub Híradója.

Perjés-Kiss Beatrix múlt csütörtökön, hasi panaszokkal került be a kórház sürgősségi, majd sebészeti osztályára, a kórteremben két másik beteg is feküdt. ?Aznap este hét órakor kaptuk a hírt az egyik sebészorvostól, hogy a mellettem fekvő idős hölgynek a koronatesztje pozitív lett. Megszólalni nem tudtam, sokkot kaptam konkrétan? ? nyilatkozta a nő csatornának.

Azt állítja, korábban hallotta azt is, hogy az orvosok a folyosón egymással vitatkoznak, elmondják-a teszteredményt a kórteremben fekvőknek.

Mondta az egyik a másiknak, hogy ezt mindenképpen el kell mondani. Nagyon meg voltak ijedve, és tudták ők is, hogy ebből nagyon nagy baj lehet.

Végül az egyik orvostól azt a tájékoztatást kapták, hogy az idős nőt öt nappal korábban tesztelték, de az eredmény késett. Perjés-Kiss Beatrix szerint ugyanakkor az enyhe tüneteket mutató fertőzött szobatársuk még azt követően is órákig mellettük maradt, hogy kiderült az eredmény.

A maszkot maguknak kellett biztosítaniuk, viszont kötelező volt viselniük, alvás közben is. Ám ettől nem érezték magukat biztonságban, hiszen étkezésnél levették, ugyanazt a mosdót használták, és egyszer sem volt takarítás délelőttől késő estig.

A Dél-pesti kórház szerint Bencsik képviselő bujkálva jutott be, és megtévesztette az embereketFeljelentést is tesznek a magát is feljelentő poltikussal szemben.

A fiatal nő másnap elhagyta a kórházat, előtte alá kellett írnia egy nyilatkozatot, hogy otthon kéthetes karanténban vonul. Az ajtóra ragasztandó piros tájékoztatót viszont azóta sem kapta meg, és öt napja vár a koronavírus-tesztjének eredményére is. A lakásban asztmás férjével él együtt, aki különösen veszélyeztetett a vírus miatt. Azt mondja, ha pozitív lesz az eredmény, beperli a kórházat.

A Jahn Ferenc kórház a RTL-nek azt írta, minden szabályszerűen történt, a nő megfelelő távolságra fektették a kórteremben a többiektől, és minden betegnek sebészi maszkot kellett viselnie.

Koronavírus - Még több hír a témában Koronavírus: embereken tesztel az orosz hadsereg Matolcsy: 2020-ra is egy szerényen bővülő magyar gazdaságot várhatunk Napok, talán hetek kérdése a lengyelországi határnyitás

Kép: Mohos Márton / 24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Úgy vélik, hogy sematikus emberi formák vagy az elhunyt lelkének szimbolikus ábrázolásai lehettek a művészi vésetek
2020-07-09 10:06:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Mesterházy Attila a NATO Parlamenti Közgyűlés elnöke telefonon egyeztetett Jens Stoltenberggel a NATO főtitkárával
2020-07-09 09:55:33 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Az együttest 12 ezer rajongója köszöntötte, de figyelmen kívül hagyták a távolságtartás követelményét és védőmaszkot sem viseltek
2020-07-09 09:40:49 | Hozzászólások: 0 | Népszava
131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen
2020-07-09 09:37:03 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Három hét múlva lejár a felmondási ideje Ivkovics Sztojannak, egyelőre nincs hír a folytatásról
2020-07-09 09:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4220 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztató portál
2020-07-09 09:23:30 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez