Meghaladta a 40 ezret a járvány brit áldozatainak száma

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Meghaladta a 40 ezret a járvány brit áldozatainak száma

Meghaladta péntekre a negyvenezret az új koronavírus okozta Covid-19-járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma. A brit egészségügyi minisztérium pénteki ismertetése szerint az előző este zárult 24 órában 357 beteg haláláról érkezett bejelentés, így országosan eddig 40 261 olyan haláleset történt, amelyet szűrővizsgálattal bizonyított módon koronavírus-fertőzés okozott.

Sir Patrick Vallance, a brit kormány tudományos főtanácsadója márciusban, a járvány elhatalmasodásának kezdeti időszakában még azt mondta, hogy ha a nagy-britanniai halálos áldozatok számát sikerülne húszezer alatt tartani, az nagyon jó eredmény lenne.

Péntek esti tájékoztatásában az egészségügyi tárca közölte: a péntek délelőtt végződött egy napon 207 231 koronavírustesztet végeztek Nagy-Britanniában és 1650 új fertőzést azonosítottak. Az ismertetés szerint a járvány kezdete óta eddig elvégzett koronavírus-szűrések száma meghaladta az 5,2 milliót. A leletek közül 283 311 lett pozitív.

Matt Hancock egészségügyi miniszter, aki a brit kormány szokásos napi sajtótájékoztatóját tartotta péntek este a Downing Streeten, elmondta: az eddig bekövetkezett, igazoltan koronavírus-fertőzés okozta 40 ezer haláleset őt és a kormányt is a Covid-19-járvány elleni erőfeszítések megkétszerezésére készteti.

Koronavírus - Még több hír a témában Tiltakoznak a gyógyszerészek Kásler döntése ellen Meghaladta a 40 ezret a járvány brit áldozatainak száma Belgiumban már kockázat nélkül lehet kimenni az utcára

Grafikus ábrákkal illusztrált tájékoztatóján hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a halálozások napi száma, a rövid távú kilengéseket kiszűrő mozgó hétnapos átlag görbéjét tekintve, az április közepi tetőzés óta folyamatosan csökken. A miniszter által bemutatott grafikon alapján április közepén megközelítette az ezret a koronavírus-betegség okozta napi halálesetek átlagos száma.

Hancock elmondta azt is, hogy az ?R? fertőződési ráta országosan 0,7-0,9 között van. Ez azt jelenti, hogy minden egyes koronavírus-fertőzött átlagosan egynél kevesebb embernek adja át a fertőzést, vagyis a járvány nagy-britanniai terjedése lassul. A miniszter hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy az átlagon belül egyes országrészekben, főleg délnyugaton és északnyugaton magasabb a fertőződési ráta, és ez további óvatosságot indokol.

A péntek este ismertetett friss adatok szerint 571 beteg szorul lélegeztetőgépes kezelésre. Ez a legalacsonyabb szám a nagy-britanniai koronavírus-járvány tetőzése óta. A lélegeztetőgéppel kezelt koronavírus-betegek száma egy hete 740 volt és április 12-én tetőzött: aznap 3301 páciensnek volt szüksége lélegeztetésre.

A nem intenzív ellátásban részesülőkkel együtt 7080 koronavírus-beteget kezelnek országszerte a brit kórházakban, 1205-tel kevesebbet, mint egy hete. A kórházi kezelésre szorulók teljes száma is április 12-én tetőzött: akkor 20 699 beteg feküdt a brit kórházakban Covid-19 megbetegedés miatt.

Kiemelt kép: WIktor Szymanowicz/NurPhoto/NurPhoto via AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Szervezkednek a vendéglátósok és vendégeik Budapest éjszakai életének érdekében
2020-07-05 17:45:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Mercedes felemás diadala: a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton kilökte a pályáról Alexander Albont (Red Bull), ezért megbüntették
2020-07-05 17:36:37 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 27. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a k&ou
2020-07-05 16:58:05 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez