A dunai naplementében fogant Burzum félig pitbull, félig bárány

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A dunai naplementében fogant Burzum félig pitbull, félig bárány
Románc a naplementében

?Amikor elhoztam a kutyát, felvettem a kis szőrös húsgolyót a kezembe, és rögtön lepisilte a kabátomat? ? meséli Attila, de a történet nem itt kezdődik. Azt viszont előrevetíti, hogy nem volt zökkenőmentes a kutya és a gazda kapcsolata: ezért is kapta egy black metál banda nevét a két hónapos aranyos kiskutya.

Attila már ott volt pedig a fogantatás pillanatában is: egy hétvégi dunai kenuzás után az evezéstől fáradtan már nem figyelt senki az öreg retrieverre, aki egész nap reménytelenül hajtotta a fiatal, izmos staffordshire terrier szukát. Végül a naplementében, a kutyáknak bokáig érő folyóban csak összejött az öreg Scooby nagy napja. Tíz kutya lett belőle.

Dogs of Budapest

Sorozatunkban 23 igaz történeten keresztül mutatjuk meg, mit is jelent felelős gazdának és fővárosi kutyának lenni. A többi kutyás portré a Dogs of Budapest oldalon érhető el.

A kutya nem terapeuta

?Már nagyon régóta akartam kutyát, és mivel ismertem az apát és az anyát is, ezért gondoltam, hogy kisegítem a barátomat, ha már a nyakába szakadt tíz kutya? ? idézi fel Attila. A kutyákat látva kilenc másik ember is így gondolta, így gyorsan lett gazdája mindegyiknek.

A másik ok sem ritkaság: nem Attila az egyetlen, akinek egy nagy szakítás után eszébe jut, hogy ideje befogadni egy állatot. ?Nincs viccesebb, mint egy értetlen kiskutyának elmesélni, hogy mennyire szarul van az ember? ? mondja Attila. ?És az sem baj, ha nem az üres lakásba mész haza? ? teszi hozzá.

Ettől függetlenül szerinte a kutya nem terapeuta, nem is javasolja azoknak az állattartást, akik ettől várják a csodát az életükben. ?Az viszont igaz, hogy rendszert visz a mindennapokba, és akkor is ad feladatot és örömöt is, amikor más nem? ? meséli.

Tényleg mindig ilyen a pofija. Fotó: Csóti Rebeka /24.hu Nincs olyan, hogy harci kutya, csak hülye gazda

?Nagyon fontos, hogy olyan kutyát válasszunk, akivel tudunk bánni is? ? tanácsolja Attila, aki sokszor megkapta korábban, hogy ?Úristen, vidd innen azt a pitbullt!? Kifejezetten ideges lesz attól, amikor ?harci kutyákat? emlegetnek, mert szerinte ?harcivá? csak nevelni lehet a kutyákat, nem a fajtájuk teszi őket azzá.

?Amíg Burzum nem lett ivartalanítva, addig kifejezetten szemét tudott lenni más kutyákkal, úgyhogy párszor helyre kellett rakni. De egyáltalán nem volt agresszívabb, mint más fiatalabb, domináns kutyák? ? meséli Attila, akinek a fegyelmezésben sokat segített Burzum anyjának gazdája.

?Egyrészt a következetes nevelés, másrészt az ivartalanítás kezes bárányt csinált Burzumból pár hónap alatt?? manapság pedig már inkább félős és bújós, mint félelmetes fenevad.

Legyél felelős gazdi!

Csak egy csípés? Lyme-kór, babéziózis, leishmania, szív- és bőrférgesség. Néhány példa a betegségekből és élősködőkből, amik a csípésekkel kedvencünkbe juthatnak. Ezért fontos, hogy egész évben gondoskodjunk a csípések nélküli, megelőző védelmükről!

A megjelenést támogatta az Advantix és a Foresto.

Kiemelt kép: Csóti Rebeka /24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Bár összesen több mint 22 ezer fogvatartott és büntetés-végrehajtási dolgozó van az országban, májusig mindössze 77 esetben végeztek koronavírus-tesztet
2020-07-15 12:58:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A külügyminiszter kettő az egyben megoldással a Wizz Airt is reklámozta kicsit
2020-07-15 12:23:21 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az iskolák neve és címe között letölthető táblázatban lehet böngészni
2020-07-15 12:23:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az USA-ban még mindig elég komoly a járványhelyzet, a legtöbben továbbra is otthoni karanténban vannak, ezért Paris Hilton megmutatta, hogyan kell otthoni körülmények közt edzeni
2020-07-15 12:20:51 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy lámákban találtak ígéretes antianyagot a koronavírusra
2020-07-15 12:15:56 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Panda csetepaté
2020-07-15 12:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez