Egy csomó politikus és híresség fiókját törték fel a Twitteren

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egy csomó politikus és híresség fiókját törték fel a Twitteren

Hackertámadás érte Joe Biden volt amerikai alelnök, a demokrata párt elnökjelölt-várományosának Twitter-fiókját szerdán egy kiterjedt Bitcoin-csalásnak tűnő manőver keretében, több más neves politikus, híresség és technológiai óriáscégek vezetőinek nagy látogatottságú Twitter-fiókjával egyetemben, írja az MTI.

A Joe Biden fiókján helyi idő szerint délután feltűnt üzenet arra biztatott mindenkit, hogy adományozzon Bitcoin kriptovalutát, és kétszer annyit kap vissza. A szöveget azonban rövid időn belül eltávolították.

 Visszaadok a közösségnek. Minden, az alábbi címre elküldött Bitcoint duplán küldök vissza! Ha 1000 dollárnyit küldesz, 2000-et küldök vissza. Ezt csak 30 percig teszem meg”

– szólt a tweet.

A jelentések szerint hasonló üzenetek tűntek fel Barack Obama volt elnök, neves milliárdosok mint a Tesla alapító Elon Musk, az előadóművész Kanye West, a rapper Wiz Khalifa, a Microsoft társalapítója, Bill Gates, valamint az Uber, az Apple technológiai óriáscégek fiókfelületén is.

A Twitter mikroblog-szolgáltató nyilatkozatot adott ki, megerősítve, hogy tud az incidensről, a történeteket vizsgálja. Alexandria Ocasio Cortez demokrata párti kongresszusi képviselő a Twitteren külön is figyelmeztette fiókjának követőit a hackertámadásra.

Úgy tűnik, hogy éppen most nagy támadás zajlik a Twitter felhasználásával, amely nagy fiókokat vett célba. Kérem, legyenek éberek bármilyen Bitcoin-csalással kapcsolatban, és NE klikkeljenek rá semmilyen gyanús linkre!”

– írta Cortez, hozzátéve, hogy ez az ő fiókjában esetlegesen megjelenő üzenetekre is vonatkozik. A támadás hatására a 4 százalékkal esett a Twitter részvényeinek tőzsdei értéke.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Egy új konteó szerint a szájmaszkokban is 5G-s chip vanSzemélyes adatokról szóló megállapodást érvénytelenített az unióVigyázzon, sorozatokkal verik át a netezőket!
folytatás

Legkedveltebb hírek
A Samsung az idei Note-széria legerősebb változatából, a Note20 Ultrából csak 5G-s változatot készített
2020-08-05 20:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Samsung közel másfél évet várt arra, hogy bemutassa első összecsukható telefonja utódját
2020-08-05 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Új funkciót kapott a LastPass nevű jelszókezelő szoftver: a megoldás folyamatosan figyel egy, a sötét webre és az internetre felkerülő bejelentkezési adatokat tömörítő adatbázist, és riasztja a felhasználót, ha az ő adatait is megtalálja benne
2020-08-05 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Július közepén kezdett el igazán forrósodni a helyzet a TikTok körül az Egyesült Államokban, amikor Mike Pompeo amerikai külügyminiszter arról beszélt, már keresik a módját, hogyan tilthatnák be a kínai TikTok mobilapplikációt
2020-08-05 17:55:38 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
A Samsung augusztus 5-én, magyar idő szerint délután négykor kezdte meg nyári Unpacked eseményét
2020-08-05 17:15:12 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Az Instagram fejlesztői régóta dolgoztak már azon a funkción, melyet finoman szólva is az egyre komolyabb konkurenciává előlépő TikTok ihletett
2020-08-05 17:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez