Több mint 200 gyerek kapta el a koronavírust egy amerikai táborban, ahol nem kellett maszkot viselni

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Több mint 200 gyerek kapta el a koronavírust egy amerikai táborban, ahol nem kellett maszkot viselni

Egy nagyobb gócpont alakult ki június végén egy amerikai nyári táborban, miután legalább 200 gyerek fertőződött meg a koronavírussal, számolt be róla a Mirror. A fertőzöttségi adatokat az amerikai Betegségkezelő és Megelőző Központ ( Center for Disease Control and Prevention) tette közzé.

A nagyobb össztűz elkerülése érdekében nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan melyik táborhelyről van szó, de kritikával illették az üzemeltetőket, ugyanis nem tették kötelezővé a maszkviselést sem a gyerekek, sem a személyzet számára, számos épületet pedig nem is lehetett megfelelően szellőztetni.

A tábor dolgozóival együtt öszesen több mint 260 fertőzöttet regisztráltak.

Brian Kemp, Georgia állam kormányzója a lazítások jegyében június 11-én engedélyezte az ottalvós nyári táborokban való részvételt, ha a táborozók negatív koronavírustesztet produkáltak a tábor kezdete előtt tizenkét nappal.

Az ominózus eset június 21 és 27 között zajlott, nagyjából 500 fő részvételével. A gondok 24-én kezdődtek, mikor az egyik tinédzserkorú szervező hidegrázásra panaszkodott és nem sokkal később pozitív tesztet produkált. A gyerekeket még aznap elkezdték hazautaztatni, de a hely csak három nappal később zárt be.

A DCD adatai szerint a fertözöttek több mint fele 6 és 10 év közötti, ami egyúttal újabb bizonyítékot arra, hogy a koronavírusra a legfiatalabbak is fogékonyak, különösen, ha nem vonatkoznak rájuk semmilyen korlátozó intézkedések.

Georgia az USA ötödik legfertőzöttebb állama, eddig több mint 190 ezer fertőzést regisztráltak, és csak szombaton 79-en haltak meg.

 

Kiemelt kép: Illusztráció (Getty)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nem lesz gyerekjáték, az biztos!
2020-08-12 16:48:18 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az erős és éles eszű Grizzy a grizzlymedve az úr a kanadai erdőben, ahol egy seregnyi bolondos kis lemming gondoskodik róla, hogy soha ne unatkozzon
2020-08-12 16:45:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A műsor házigazdája és stylist-ja, Lakatos Márk minden epizódban karcsúvá varázsol egy vállalkozó kedvű hölgyet, illetve férfit, akinek nemcsak a külső
2020-08-12 16:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Elfogták, mindent beismert. A kár 3 millió forint.
2020-08-12 16:29:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez