Fejlesztő vagy? Ezért válaszd a Huawei Mobile Servicest! (x)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Fejlesztő vagy? Ezért válaszd a Huawei Mobile Servicest! (x)

A telefongyártás tekintetében a Huawei egyértelműen az élvonalba tartozik, nem véletlen, hogy az elmúlt években világszinten a második legtöbb készüléket értékesítő céggé küzdötte fel magát, az idei év második negyedévében pedig már a legtöbb telefont értékesítő gyártóvá vált. Miután az Egyesült Államok szankciókat léptetett érvénybe bizonyos kínai vállalatokkal szemben, a Huawei gőzerővel kezdett dolgozni saját ökoszisztémája, a Huawei Mobile Services (HMS) építésén. Amennyiben bejön a Huawei a világ harmadik legnagyobb mobilos ököszisztémájának fejlesztésére vonatkozó bátor lépése és a számításaik, hosszú távon alapjaiban változhat meg a mobiltelefonok piaca.

A HSM egy folyamatosan fejlődő és növekvő rendszer, amely ezernyi szolgáltatást és alkalmazást kínál.  De a HMS nem csak a felhasználók érdekeit helyezi előtérbe. A Huawei különböző platformokkal és eszközökkel is segíti legújabb partnereit, így a fejlesztői környezet kényelmesebbé, a HMS-be való integráció pedig gyorsabbá és hatékonyabbá válhat.

Mi az a HMS? Ezt kell tudnod a Huawei mobil rendszeréről (x) Segítség a fejlesztőknek

A fejlesztés és a publikálás hosszadalmas folyamat, ám a Huawei a regisztrációtól kezdve az appok beállításáig és közzétételig minden lépéshez segítő kezet nyújt. A HMS szoftverfejlesztő készlete mellett a különféle API-k, a DevEco Studio és a Cloud Test platformok is segítik a munkát, miután pedig a szoftver elkészült, és csak arra vár, hogy a nagyközönség elé kerüljön, jöhet a disztribúció.

A fejlesztők számára nagy segítség lehet a Huawei által kínált úgynevezett Ability Gallery disztribúciós csatorna. Ez egy továbbfejlesztett segédeszköz, ami támogatja a fejlesztőket saját alkalmazásaik terjesztésében, ezért nekik nincs más dolguk, mint a megosztani kívánt szolgáltatásaikat és tartalmaikat eljuttatni erre a platformra. Ezután a Huawei szolgáltatása már teszi is a dolgát és biztosítja, hogy a tartalmak, alkalmazások és szolgáltatások elérhetőek legyenek a Huawei eszközein.

így az elsősorban kódolni és fejleszteni szerető szakembereknek nem kell azon törni a fejüket, hogy az alkalmazásaik vajon hogyan jutnak el a célközönséghez, hiszen nincs más dolguk, mint integrálni a HMS szoftverfejlesztő készletét. A rendszer előnyben részesíti a lokális tartalmak és szolgáltatások megjelenését, ezáltal számos magyar alkalmazás is elérhető az alkalmazásgalériában.

És adott a lehetőség arra is, hogy egyszerűbb quick appot, vagyis gyorsalkalmazást fejleszthessen a csapat. A Quick Apps lényegében az Android Instant Apps megoldásának alternatívája. A felhasználónak egy app használatához hagyományos módon először le kell töltenie, majd futtatnia egy telepítőt, ami egyrészt adatforgalom, másrészt tárhelyet is foglal a készüléken. Az instant appok működését ezzel szemben úgy tudjuk a legegyszerűbben elképzelni, mintha a weboldalunk jelenne meg az AppGallery ? ben alkalmazás formában, tehát nem kell telepíteni, viszont alkalmazás ikonnal a telefon főképernyőjéhez adható. Megnyitáskor nem egy böngészős nézetet, hanem a weboldal tartalmát, valamint a QuickApp jeleként egy kis villám ikont látni a jobb felső sarokban. A fejlesztők számára ez a formátum azért is előnyös, mert a kényelmesebb és lustább netezők így nagyobb eséllyel próbálják ki a programjaikat, hiszen mindössze csak egy gombnyomást kell megtenniük.

Ők már a HMS-t választották

A HMS-hez csatlakozott fejlesztők száma globálisan már meghaladja a másfél milliót, az AppGalleryt pedig 700 millióan használják havi szinten. A Huawei alapszoftverei időről – időre automatikusan frissülnek, köztük a Témaáruház és a Böngésző is. A partnerek között olyan ismert nevek említhetők, mint az Amazon, a Booking.com, az AliExpress, a Gameloft, de számos kisebb csapat alkalmazása színesíti a kínálatot. Hazai fronton letölthető többek közt az Ingatlan.com, a Köpönyeg.hu, az E-kárbejelentő, a KFC, a Profession.hu és sok másik egyéb magyar app is. Mivel a Huawei arra törekszik, hogy folyamatosan bővítse az alkalmazások kínálatát, valamint, hogy minél több hazai applikáció kerüljön a HMS-be, így a továbbiakban  Magyarországon is  folyamatosan keresik a kreatív fejlesztőket.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Jamie Hyneman és Adam Savage, a műsor házigazdái nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint megdönteni vagy éppen igazolni a széles körben ismeretes mítoszokat
2020-09-24 06:44:11 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Shelby egy ritka történelmi értékkel bíró tárgyat talál mocsarában és megkeresi vele Sam Hyde professzort, hogy tekintse meg
2020-09-24 06:41:29 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Vannak amerikaiak, akik még mindig a természetből élnek; vadászattal, csapdaállítással tartják el családjukat
2020-09-24 06:41:15 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
New Orleans utcáin az éjszaka folyamán is rengeteg baleset történik
2020-09-24 06:40:39 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Negyedmilliárd dollár értékű katonai szállítmány indul útnak az alaszkai vasúton, de egy fegyveres azzal fenyeget, hogy megakadályozza a
2020-09-24 06:35:18 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Egy különleges személy egy lenyűgöző hanggal: Rúzsa Magdi dalpremier az ország házibulijában
2020-09-24 06:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez