A nap legfontosabb hírei ? 2020. augusztus 9.

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A nap legfontosabb hírei ? 2020. augusztus 9.

Megugrott itthon a koronavírus-fertőzöttek száma, egy nap alatt 43 új esetben azonosították a betegséget. Meghalt egy magyar férfi, aki korábban azt terjesztette, hogy kamu a koronavírus, Amerikában pedig egyre többen halnak bele abba, hogy védekezésből kézfertőtlenítőt isznak.

Csehországban a 12-13. emeletről ugrottak ki emberek egy toronyháztűzben, Ausztriában földrengés volt, egy görög szigeten legalább öten meghaltak a viharok és az áradások miatt, itthon pedig egy lengyel turistabusz borult az árokba az M5-ösön.

Továbbra is tombol a hőség, megdőlt az idei melegrekord, enyhülés sem várható. Jól esik ilyenkor vízparton lenni, csakhogy piszkosul megdrágult a Balaton, közel annyiba kerül megszállni egy négycsillagos tapolcai szállodában, mint egy szingapúri luxushotelben.

Tíz éve tartotta búcsúkoncertjét a Kispál és a Borz, és harminc éve mutatták be a magyar mozik a Micsoda nő! című filmet, mindkettőről alaposan megemlékeztünk.

A Nyugati pályaudvar példáján bemutattuk, hogyan nem szabad soha műemlékhez nyúlni, megnéztük, melyik a legjobb elfogadható árú óriásképernyős tévé, felidéztük egy legendás etióp sportoló történetét, Trianon-sorozatunkban pedig ezúttal arra kerestük a választ, egyben maradhatott-e volna Magyarország.

Kép: MTI/Mohai Balázs

folytatás

Legkedveltebb hírek
A fentin kívül több sarkalatos megállapítást is tett a hódmezővásárhelyi polgármester a mohácsi időközi választás adatait elemezve
2020-09-28 10:13:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A koronavírus-járvány alaposan átalakította a magyarok utazási hajlandóságát és szállásválasztási szokásait – derül ki abból az országos reprezentatív felmérésből, amelyet a hévízi NaturMed Hotel Carbona készített a Turizmus Világnapja alkalmából
2020-09-28 10:10:57 | Hozzászólások: 0 | hirextra
A település vezetője szerint szégyen, hogy a miniszterelnököt a képviselőtestületből senki sem köszöntötte
2020-09-28 10:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez