Meghalt a siklóernyős, akit a mentést végző honvédségi helikopter sodort le a fáról

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Meghalt a siklóernyős, akit a mentést végző honvédségi helikopter sodort le a fáról

Meghalt az a siklóernyős, aki egy magas fán akadt fenn július elején Vértesszőlősnél ? értesült az Index. A férfit a mentésére érkezett honvédségi helikopter rotorszele sodorta le a fáról.

A férfi egy barátjával indult siklóernyőzni, de 200 méteres magasságban gondjai akadtak, mentőernyőt dobot, majd sértetlenül leereszkedett az erdőbe. A két ernyő fennakadt a 20-25 méter magas fákon, de a siklóernyős behúzta magát az egyikhez, rögzítette a beülőjét, mielőtt kiszállt és lemászott egy Y-ágba, körülbelül 15-20 méter magasan.

A kiérkező tűzoltók és a rendőri helyszínelők együtt felhívták a fán ülő férfit, aki elmondta, hogy semmi baja, próbálja értesíteni a mentőket. A tűzoltók viszont azt közölték, hogy megkezdik a mentést. A férfi felajánlotta, hogy ha fel tudnak neki vinni beülőt és kötelet, lejön, mert képzett alpinista. De a tűzoltók azt válaszolták, hogy nem tudnak felszerelést biztosítani. Ezután megjött az első helikopter, a mentősöké. A mentőorvos jelezte, hogy úgy hallotta, útban van Pápáról egy MI-8as honvédségi helikopter, ami szerinte erre a célra alkalmatlan, elmondása szerint volt már arra példa, hogy a kollégái testi épségét veszélyeztette mentés közben a MI-8-as által keltett szél ? számolt be a balesetről a 444.

Közben elérték a fáról mentőket, akik azt mondták, hogy három óra múlva ott lesznek, ennek ellenére elindult a helikopteres mentés, amelyről a szerencsétlenül járt férfi társa így számolt be:

Megkezdődött az őrület. A MI-8as (katonai) a fák fölött 10-15 méterrel elkezdett bejönni a terület fölé. Olyan 100 km/h-s szelet biztosan csinált, lent elsöpört mindent. A Zsolt fája, amibe kapaszkodott, kb. 5-10 méteres kilengéssel hánykolódott a szélben, szerencsétlen ember kapaszkodott, ahogy tudott. Nem sikerült a behelyezkedés, elmentek. Mondom a Zsoltinak, vedd fel a sisakodat legalább, amit meg is tett. (?) Megindult másodszor is a (katonai) helikopter, kilógattak egy 10-20 méternyi kötelet (személyzet nem volt a végén! mit gondoltak, majd Bruce Willis módjára félkézzel belekapaszkodik a kötélbe?), és elkezdett behelyezkedni. Megint rohadt nagy szél, elkezdett ránk a fákról ömleni a törmelék, a tűzoltó elküldött onnan, ahol álltunk, mert rajtam volt egy rövidgatya meg egy póló, meg fogok sérülni. Kiszaladtam abban a szélben, amennyire tudtam. A videó, amit fel fogok tölteni, itt szakad meg. Kiértem, biztonságos távolságba, amikor égtelen recsegés, a fa, amin a Zsolt ült nem bírta azt, hogy a rajta lévő 25 nm ernyő és 15 nm mentőernyő tépi vitorlaként a 100 km/h-s szélben és félbetört. Pont abban a magasságban, ahol a Zsolt ült és próbált kapaszkodni. 15 métert, vagy még többet zuhant. Odarohantunk, tiszta vér volt, eszméletlenül feküdt, a mentősök nekiugrottak, én annyit tudtam kérdezni a mentőstől, hogy ugye nem halt meg?! Még nem tudom. Ez volt a válasz. Másfél-két órán keresztül küzdöttek ott az életéért, mire olyan állapotba hozták, hogy szállítható legyen.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Kezdetben az üveg és fém csomagolóanyagokat lehet majd visszaváltani
2020-09-21 15:09:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Mostantól a háziorvosok is koronavírus-fertőzöttnek minősíthetik a betegeiket teszt nélkül, de az ilyen páciensekre és a velük kapcsolatba kerülőkre más szabályok vonatkoznak, mint azokra, akiknél a PCR-tesztet is elvégezték
2020-09-21 14:50:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Elmarad a Ferencváros elleni meccsük. (Sport)
2020-09-21 14:41:57 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az interneten ügyeskedő gyanúsított álnevek sorát használta, volt, hogy egy nap alatt félmillió forintot csalt ki áldozataitól a rendőrség szerint
2020-09-21 14:29:36 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Augusztusban többen dolgoztak, mint januárban
2020-09-21 14:26:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Csak az elzárás lejárta után lehet foglalkozni a további ügykezeléssel
2020-09-21 14:23:37 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez