Soros György: Orbán Viktor is az EU ellensége

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Soros György: Orbán Viktor is az EU ellensége

A Népszavában közölt interjúban Soros György azt mondja, a koronavírus okozta válság a legsúlyosabb a II. világháború óta.

Az emberek zavarttá váltak, megrémültek. Olyan dolgokat tesznek, ami rossz számukra és a világ számára is.

A járvány miatt Euró­pa sérülékenyebb, mint az Egyesült Államok, pedig az USA-ban

egy pökhendi szélhámos, mint Trump, meg tudta nyerni az elnökválasztást, és belülről alá tudja ásni a demokráciát.

Abban bízik, hogy az USA-ban a fékek, ellensúlyok rendszere és az alkotmány miatt ?Trump csak átmeneti jelenség?. Szerinte az elnök az életéért küzd, mert sokszor megsértette az alkotmányt, ha veszít, elszámoltatható lesz. Az EUazért sérülékenyebb, mert ?nem kész formáció?, ráadásul sok a külső és belső ellensége.

Belső ellenségnek azokat tartja, akik ellenzik azokat az értékeket, amelyek alapján az Európai Uniót megalapították.

Két országban ezek az erők lényegében elfoglalták az államot, Orbán Viktor Magyarországon, Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban.

Legjobban Olaszországért aggódik, mert Európa híveinek aránya csökken, miközben az EU egyik legnagyobb tagállama, nagyon fontos Európának.

Kína veszélyesebb Oroszországnál

Szerinte Európa külső ellenségei sokan vannak, közös bennük, hogy ellenzik a nyílt társadalom eszméjét. Ő azért lett az EU lelkes támogatója, mert azt gondolta, a nyílt társadalom európai mértékű megtestesülése.

Egykor Oroszország volt a legnagyobb ellenség, de nemrégiben Kína lehagyta Oroszországot. Kína vezető szerepet tölt be a mesterséges intelligencia terén, amely az ellenőrzés eszközeit hozza létre.

Ez utóbbiak halálos veszélyt jelentenek egy nyílt társadalomnak, amelynek a koronavírus is ártott, a mesterséges intelligencia által a megfigyeléshez előállított eszközök hasznosak a járvány  megfékezésében, így egyre elfogadottabbak.

220 millió dollárt adományozott a faji egyenlőség támogatására, a Black Lives Matter mozgalomról azt mondja, most először a nagy többség felismerte a rendszerszintű diszkriminációt, szobrok dőlnek le, a politikai korrektség mindenekfelettivé vált, amit azonban túlzásnak tart.

A nyílt társadalmak támogatójaként a politikai korrektséget politikailag inkorrektnek tartom. ­Sosem szabadna elfelejtenünk, hogy a különböző nézetek pluralitása lényeges eleme a nyílt társadalmaknak.

A magyar?amerikai üzletember az EU 750 milliárd eurós újjáépítési alapját üdvözli, de tragédiának tartja az úgynevezett Fukar Ötök (Hollandia, Ausztria, Svédország, Dánia és Finnország) hozzállását, számára csalódás, hogy a klímaváltozás elleni küzdelemre, a védelmi politikára kevesebb jutna. Ő továbbra is hisz az európai örök(járadék) kötvényben, de a jelenlegi  elfogadtatásában már nem. Soros György az interjúban hosszan ecseteli a kötvény előnyeit, illetve azt, miért lehetetlen a kibocsátása. A Népszavának Mario Platero (Southampton, New York) készítette az interjút Soros Györggyel.

Soros: Orbán a járványt kihasználva diktátorrá neveztette ki magátA koronavírus hatásairól beszélt egy interjúban.
folytatás

Legkedveltebb hírek
Az atipikus koronavírusos esetekre vonatkozó kérdésre válaszolta ezt Müller Cecília az operatív törzs szerdai tájékoztatóján
2020-09-23 11:58:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
2020-09-23 11:50:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Cikkünk folyamatosan frissül. (Belföld)
2020-09-23 11:39:56 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A francia Cukorfalatok című Netflix-mozgókép kendőzetlenül mutatja be egy tizenegy éves szenegáli lány szexuális kibontakozását
2020-09-23 11:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Eddig 50 állatot sikerült kimenteni, az elpusztultak száma nagyjából 380
2020-09-23 11:28:39 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Megérkeztek Romániába az első Patriot amerikai légelhárító rakéták – jelentette a Magyar Békekör bukaresti forrásokra hivatkozva
2020-09-23 11:27:29 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez